Türkiye seçim takvimine her geçen gün daha da yaklaşırken, anket şirketlerinden gelen veriler iktidar cephesindeki durumu belgeliyor. Gündemar Araştırma tarafından 2326 Şubat tarihleri arasında 2.325 kişiyle gerçekleştirilen "Türkiye Gündemi Araştırması", seçmen tercihini gözler önüne serdi.
Anket sonuçlarına göre, kararsız, "fikrim yok" ve protesto oyların oransal olarak dağıtılmasının ardından CHP, yüzde 32,72 oy oranıyla birinci parti konumunu korumayı başardı. Yerel seçimlerden bu yana birinci parti olmayı sürdüren CHP'nin, iktidar partisi arasındaki puan farkı ise çok yakın.
Araştırmanın en çarpıcı verisi ise iktidar partisi cephesinden geldi. Yıllarca yüzde 40 üzeri bandını "kale" olarak gören AKP, yüzde 29,85 ile ikinci sırada.

Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP’nin yüzde 5,31 seviyesinde kalması dikkat çekerken, sağ parti seçmenin yeni arayışlara yöneldiği görüldü. Özellikle yeni kurulan Anahtar Parti’nin (A Parti) yüzde 5,40 ile MHP’yi geride bırakması ve Zafer Partisi’nin yüzde 5,50 ile milliyetçi oyları etrafında toplaması dikkatlerden kaçmadı.
Diğer Partilerde Son Durum
Ankette diğer partilerin oy oranları ise şu şekilde sıralandı:
AREA’dan son seçim anketi… AKP hızla oy kaybediyor!136 izlenme
AFAD açıkladı: "184 artçı depremin yaşandığı İstanbul'da risk devam ediyor"34 izlenme
İzlerken tüyleriniz diken diken olacak ! Dünyanın farklı enstrümanları ile İstiklâl Marşı647 izlenme
Özgür Özel kürsüden duyurdu: Berkay Gezgin hakkında sürpriz karar21 izlenme
Financial Times: Afganlar sahte kimlikle Türkiye'ye girmeye başladı!108 izlenme
Atanamayan öğretmenlerden zor soru: Cıvıl cıvıl sesleri bir tek siz mi özlediniz?93 izlenme
Gülistan Doku'nun ablası kardeşinin neden öldürüldüğünü açıkladı! "Kötü bir şeye zorluyorlar. Kızımız da bunu kabul etmediği için ‘Sizi ifşa edeceğim’ dediği için Gülistan'ı öldürüyorlar"20 izlenme
CHP’li Murat Bakan’dan, Yerlikaya’nın "729 bin Suriyelinin beyan ettiği adresinde olmadığını gördük" itirafına tepki: "Halktan gizlenen başka şeyler de var mı?"15 izlenme
Binali Yıldırım kimin uçağını kullanıyor?
Özgür Özel'den Başsavcısı Akın Gürlek'e sert sözler: "Bir aparat, 2 ay öncesine kadar siyasi olan bir aparat. Saldırmadığı kimse kalmadı. Sonuncusu Ümit Özdağ"
Meclis'te kabul edildi: Yurt dışı çıkış harcına zam
Twitter'ın Aktroll temizliği Saray'ı çılgına çevirdi!