YouTube’da yer alan bir videoda, bir tarikat şeyhinin depremi, depremle konuşarak durdurduğu iddia edildi.
YouTube yüklenen bir videoda, Menzil tarikatı üyelerinin sohbet ettiği, tarikatın bir ileri gelenlerinden Şemseddin Bektaşoğlu'nun toplantıya katılanlara Menzil lideri Şeyh Gavs’ın ‘kudretinden’ bahsettiği görülüyor.
Videoda konuşan ve akıl almaz ifadeler kullanan Bektaşoğlu, Şeyh Gavs’ın, depreme “Sakinleş” dediğini ve böylece onu durdurduğunu iddia ediyor. Şahıs ayrıca “Allah bu seviyede olan herkesin duasını kabul ediyor” iddiasında bulunuyor ve şunları söylüyor:
‘ZELZELE KENDİ LİSANIYLA ONA CEVAP VERDİ’
“Halk korktu, telaş etti, sokağa çıktı. Bundan [Şeyhten]yardım istediler. Bu da zelzeleye doğru hitap etti; ‘ey zelzele’ dedi. ‘Sen Allah’ın bir mahlûkusun’ dedi. Allah’tan seni sakinleştirmesini dilerim’ dedi. ‘Sakinleş’ dedi. Zelzele kendi lisanı haliyle ona cevap verdi. Dedi ki; ‘Sana itaat olunmakla emrolundum’ dedi ve zelzele bitti. Keramat-i evliyayı [Şeyh Gavs’tan bahsediyor] baştan çıkaracak bir hadise daha. Allah’tan istiyor, kendi bir şey yapmıyor. ‘Yarabbi zelzeleyi durdur’ diyor, Allah da durduruyor. Aç sen de kanalları, duası makbul bir makama gel, Allah senin de dediğini yapsın. Allah bu seviyede olan herkesin duasını kabul ediyor işte, ortada.”
Kaynak: BirGün
Ekrem İmamoğlu AKP'nin 'fos' projesini açıkladı!
Seçim bitti sözlerini unuttu! İsveç NATO’ya giriyor
İspanyol Arama Kurtarma Ekibinden Veda Mesajı " Hoşçakal Türkiye"
AKP Şanlıurfa vekili Halil Özşavlı, toplantı için 2 saat beklettiği muhtarlara telefonda 'Lan kimsiniz lan siz? Bekleyin kardeşim geleceğim' deyince tartışma çıktı!
İYİ Parti: AKP muhalefete düşeceği bir seçime bile giremeyecek
CHP'li Yavuzyılmaz Cumhurbaşkanlığı makam araçlarından 3'ünün fiyatını ifşa etti!
Genç İmam Hatipliler'den Diyanet'e Kadir Mısıroğlu tepkisi!
Sedat Peker’in suçlamalarda bulunduğu Salih Orakcı kimdir? Bir şirketin yüzde 50’sini almıştı
Stilex Krem nedir? Nasıl Kullanılır?
Euro zengini gurbetçinin yağ fiyatı feryadı: "Avrupa'da aradığımızı bulamıyoruz yok kardeşim mağazalarda bir kiloluk ayçiçek yağı 6 Euro"
EYT'de ilk maaş tarihi belli oldu! AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: "Mart'ta EYT’liler maaşlarını alacak"
Bu Atatürk’ün mirasını temsil tartışmasıdır
Şanlıurfa’da bozuk tavuk etlerini çamaşır suyunda bekletip servis eden Suriyeli işletmecinin Türkçe bilmediği ortaya çıktı!
8 yaşındaki Azra Şevval'in hayali, Ünlü Rus piyanist Evgeny Grinko ile sahneye çıkabilmek.