Anasayfa1
14 Şubat 2025 ( 7 izlenme )
Reklamlar

Teğmenlerin şikâyetlerinde yeni gelişme!


İhraç kararı verilen Teğmenlerin şikayetindeki iddiayı Yargıtay, Cumhuriyet Başsavcılığı, soyut ve genel nitelikte bularak işleme konulmamasını hükmetti.



Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, ihraç kararı verilen teğmenlerin şikayetindeki iddiayı soyut ve genel nitelikte bularak işleme konulmamasına karar verdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Kara Harp Okulu mezuniyet törenlerinde subay yeminini okuyan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilmeleri kararı verilen teğmenlerden Deniz Demirtaş, Serhat Gündar, Talip İzzet Akarsu ve Batuhan Gazi Kılıç, soruşturma sürecinde bazı komutanların kanaatlerini değiştirmeleri için zorlandıkları iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA GÖNDERDİ

Yapılan suç duyurusunda dosyadan evrak çıkarıldığı, dosya ikinci defa Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı’na geldiğinde birtakım amirlerin ilk kanaat ve tekliflerinin dosyada yer almadığı, dosyada bu amirlerin yeniden düzenledikleri kanaat ve tekliflerin bulunduğu ve bu suretiyle dosyanın muhteviyatının değiştirildiği öne sürüldü. General rütbesinde personelin de bulunduğunu ifade eden Başsavcılık “görevsizlik” kararı vererek dosyayı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

ŞİKAYETİN İŞLEME KONULMAMASINA HÜKMETTİ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise kararını verdi. Nefes’in haberine göre; iddiaları araştırmak yerine “somut bir bilgi ve belge sunulmadığı, bu itibarla ilgililerin görevini kötüye kullandığı yolundaki iddianın soyut ve genel nitelikte bulunduğu” gerekçesiyle şikayetin işleme konulmamasına hükmetti.

Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erdoğan imzaladı: 800'den fazla ürüne ilave gümrük vergisi! Bira ve rakıya 2019 zammı! Yağmacılar Hatay'da yardım araçlarının önünü kesip tehditler savuruyor! “Seni buradan geçirmeyeceğiz. Demin birisi geldi indirdik, seni de indireceğiz. Ya seve seve... Eşyaları bize vereceksin” Sabancı’dan bir satış daha! Büyük şirketini satıyor