İstanbul'da düzenlenen uluslararası savunma, havacılık ve uzay sanayi fuarı SAHA 2026, tarihi bir ana tanıklık ederek Türkiye’nin ilk kıtalararası balistik füzesi (ICBM) "Yıldırımhan"ı dünya kamuoyuna tanıttı.
Milli Savunma Bakanlığı Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından geliştirilen bu devasa sistem, hem teknik donanımı hem de stratejik caydırıcılığıyla savunma sanayisinin ulaştığı son noktayı temsil ediyor. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in katılımıyla gerçekleştirilen tanıtımda, füzenin Türkiye’nin bugüne kadar ürettiği en uzun menzilli ve en gelişmiş silah sistemi olduğu vurgulandı.
Yıldırımhan, 6 bin kilometrelik menziliyle Türkiye’nin stratejik savunma kapasitesinde yeni bir dönem başlatıyor. Dört adet güçlü roket motoruyla tahrik edilen ve yakıt olarak sıvı azot tetroksit kullanan sistem, ses hızının 9 ile 25 katı (Mach 9 Mach 25) arasında değişen hipersonik hızlara ulaşabiliyor.
Bu baş döndürücü sürat ve gelişmiş manevra kabiliyeti, füzenin mevcut hava savunma sistemlerini aşmasını sağlayarak hedefine yüksek hassasiyetle ulaşmasına imkan tanıyor. Bu teknolojik eşik, Türkiye'yi küresel ölçekte balistik füze teknolojisine sahip sayılı ülkeler arasına taşıyor.
Sözcü
Emekliye un çorbası Bakan'a sosyete mantısı20 izlenme
Sinan Ateş haberi MHP'yi küplere bindirdi: Gazeteci Alican Uludağ'a tehdit!35 izlenme
Kadına şiddet hız kesmiyor! Evli olduğu kadını darp etti, iki gün aç susuz bıraktı!95 izlenme
Ekrem İmamoğlu: 150 bine yakın ailenin 20 milyonluk faturası ödendi59 izlenme
Diyanet'in personel servisi harcaması 7,8 milyon TL’den 27,8 milyon TL'ye fırladı!42 izlenme
Hüsnü Mahalli, ABD’nin YPG kararını yorumladı: ‘Daha neler neler olacak’905 izlenme
İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun tarihe not düşen savunmasının tam metni24 izlenme
İbrahim Karagül'e kötü haber: Ekrem İmamoğlu açtığı davayı kazandı!64 izlenme
Bolu üç harfli marketlere karşı ayakta! En ufak hataları affedilmiyor
Bakan Nebati harikalar diyarında! "AKP enflasyonu başarılı yönetiyor"
Demirören, Ziraat Bankası'na devretmişti: Yandaşa 3,8 milyar TL akacak!
Taksiciler Esnaf Odası Başkanı'ndan taksi kıtlığına dahiyane çözüm! "Zam yapalım"