İzmir merkezli Gürsüt ve bağlı şirketleri için verilen konkordato kesin mühleti 6 ay daha uzatıldı. Kararla birlikte şirketin mali yapısına yönelik koruma tedbirleri ve komiser görevlendirmeleri aynen devam edecek.
KONKORDATO SÜRECİ UZADI
İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Gürsüt Besicilik Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Gürtepe Tarım ve Hayvancılık AŞ, Progıda Süt Mamulleri ve Pazarlama AŞ ile şirket sahibi Kosat Gürler hakkında verilen kesin mühletin 31 Ocak 2026’dan itibaren 6 ay süreyle uzatılmasına karar verdi. Böylece yaklaşık 14 aydır devam eden konkordato süreci sona erdirilemedi.

Mahkeme, daha önce alınan ihtiyati tedbirlerin uzatma süresi boyunca da geçerli olmasına hükmetti. Konkordato komiserlerinin görevleri de aynı şekilde sürdürülecek. Karar, İcra ve İflas Kanunu’nun ilgili maddesi uyarınca ilan edildi.
BORÇ YÜKÜ KRİZİ BERABERİNDE GETİRDİ
Gürsüt, yüksek enflasyon, artan girdi maliyetleri ve borç yükü nedeniyle ödeme sıkıntısına girdi. Türkiye’nin önde gelen süt ve süt ürünleri üreticilerinden biri olan şirket, bu baskı nedeniyle konkordato talebinde bulunmuştu.

SEKTÖRDE GÜÇLÜ KONUMDAYDI
Yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda üretim yapan Gürsüt, peynir ve süt ürünleriyle hem perakende hem de HORECA kanalında geniş bir dağıtım ağına sahipti. Şirketin sahibi Kosat Gürler, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Tire Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak biliniyor.
BELİRSİZLİK SÜRÜYOR
Mahkemenin verdiği uzatma kararı, şirketin mali yeniden yapılandırma sürecine devam edeceğini gösteriyor. Gürsüt’ün konkordatodan çıkıp çıkamayacağı ise önümüzdeki 6 aylık dönemde netleşecek.
Sözcü
Erdoğan ‘Fesli’yi hasta yatağında ziyaret etti!333 izlenme
6 yaşındaki kızını evlendirmesiyle Türkiye’yi ayağa kaldıran İsmailağa şeyhi AKP’li başkanın amcası çıktı!43 izlenme
Rize’deki sel felaketinden acı haber: Can kaybı 7’ye çıktı45 izlenme
TRT’nin kumandası Saray’da24 izlenme
Savaşın seyrini değiştirecek gelişme: ABD Kongresi, Ukrayna için 40 milyar dolarlık yardım paketini onayladı42 izlenme
1 dilim fıstıklı baklava kaç lira? En büyük banknot 4 tanesine yetmiyor20 izlenme
Buğday ithalatında tarihi rekor!135 izlenme
Prof. Dr. Engin Arık ile 5 bilim insanının da arasında olduğu 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan Isparta uçak kazası dosyası yıllar sonra kapandı31 izlenme