Home
04 Aralık 2019 ( 420 izlenme )
Reklamlar

Vakıflar Bankası'nın hisseleri neden Hazine ve Maliye Bakanlığı'na devredildi?


Vakıflar Bankası'nın yüzde 58.5 oranındaki hissesi Hazine ve Maliye Bakanlığı'na devredildi. Devir işlemleriyle ilgili Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Vakıflar Bankası'nın yüzde 58.5 oranındaki hissesi Hazine ve Maliye Bakanlığı'na neden devredildiği merak konusu oldu. Siyasiler, ekonomistler ve uzmanlar açıklamalarda bulundu.



CHP'nin ekonomi kurmaylarından eski Hazine Müsteşarı Faik Öztrak Vakıflar Bankası'nın yüzde 58.5 oranındaki hissesi Hazine ve Maliye Bakanlığı'na devredilmesiyle ilgili, "Vakıfbank’ı önce Damadın yönettiği Hazine ve Maliye Bakanlığına, sonra Kayınpeder ve Damadın beraber yönettiği kara kutu Varlık Fonu’na alma operasyonu başladı. Ziraat ve Halk Bank’tan sonra sıra Vakıfbank’ta. Milletin eldeki son gümüşleri birer birer rehin fonuna devrediliyor" ifadelerini kullandı.

'DENİZ BİTİNCE ŞİMDİ OYUNDA İKİNCİ PERDE'

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Kamu bankaları uzunca bir süredir yandaşlara karşılıksız kredi tahsisi için kullanılıyordu. Orada deniz bitince şimdi oyunda ikinci perde başladı. Bankaların zararları hazineye devredilmiş oluyor. Borç artık 82 milyonun. Hayırlı olsun" dedi.

Avukat Uğur Poyraz, "11 ocak 1954'te Menderes'in emriyle 601 vakfın malvarlıklarına elkonularak kurulan Vakıflar Bankası 4 kasım 2019'da Erdoğan'ın emriyle hazineye devredildi. Kurucu vakıfların mütevellilerinin ve evlatlarının hakları da yok edildi" hatırlatmasını yaptı.

'PARA YETMİYOR LÜKSE ŞATAFATA'

Nasuh Bektaş, "para yetmiyor lükse şatafata ülke bitene kadar itibar" yorumunda bulundu.

'HARAMDIR...'

Saadet Partili Ali Aktaş şu açıklamaları yaptı:

Vakıf malına da el attılar, bunlar gidici.

Vakıf malları ve hisselerinin hazineye, devletin herhangi bir kurumuna ya da şahsa devri asla caiz değildir. Son bin yıllık vakıf geleneğimizin birikimi bir biçimde Vakıfbank'ta hissedar olmuştur. Bu hisselerin Hazine'ye devri vakıf malının gaspından başka bir şey değildir.

Vakıf hisselerinin Hazine'ye  devri bu hisselerden elde edilecek tüm gelirin Hazine tarafından yoksulllara dağıtılması halinde bile caiz değildir. Vakıf malı tahsisli maldır, tahsis edilen Vakıf haricinde kullanılamaz. Vakıf malı devletin mülkü değildir. Bu hatadan dönülmelidir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Vakıfbank'taki hisseleri mazbut vakıflara aittir. Yani Osmanlı dönemi vakıfları ile doğrudan VGM tarafından idare edilen vakıflara. Dolayısıyla bu hisseler herhangi bir idari organa ait değildir. Vakıf hisseleri hazineleştirilemez. Vahim bir hata bu.

Akıl almaz bir iş yapıyor hükumet. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün mazbut vakıflara ve diğer vakıflara ait mali imkanlarla elde edilen Vakıfbank'ın hisseleri ne Hazine'ye ne de herhangi bir şahsa devredilemez. Fiyatı ne olursa olsun buna hakları yok. HARAMDIR


http://www.krttv.com.tr/ekonomi/vakiflarbankasininhisselerinedenhazinevemaliyebakanliginah20916.html

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

CHP'li İnce'den Atatürk ve İsmet Paşa sorusu! Sabahattin Önkibar 'Teslim oldular... Milletten bakın neleri gizliyorlar!' ABC News’te Türkiye’nin salgın grafiği değerlendirildi: En endişe verici ülke! Son Ankara anketi: Yavaş önde, İYİ Parti adayının oyu şaşırttı