TBMM Genel Kurul’da CHP’li vekiller Ali Mahir Başarır ve Veli Ağbaba ile AKP’li Osman Gökçek arasında “ihale, rant ve yolsuzluk” tartışması yaşandı.
AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, AKP iktidarının halkın yanında olduğunu öne sürünce CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın, Zengin’e tepki göstermesiyle başlayan tartışmada Başarır, Zengin’in yanında oturan AKP İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı ve AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek’i göstererek, “Yanınızda olan iki milletvekillinden halkın yanında olduğunuz belli. Biri ıstakozu Monaco’da paylaşan milletvekili, biri onla büyüyen Osman” dedi.
Daha sonra kürsüye çıkan AKP’li Gökçek ise CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile Ağbaba’nın Mersin’de, “belediye üzerinden rant sağladıkları” iddiasında bulundu. Gökçek, CHP’den tekrar aday yapılmayan Toroslar Belediye Başkanı’nın televizyonlara çıkıp, “Buranın bütün rantını Veli Ağbaba yiyor” dediğini iddia etti.
Söz alan CHP’li Ağbaba, Gökçek’e çıkışarak “Kim kamu malından yediyse, boğazından bir kuruş lokma geçtiyse, haram zıkkım olsun. Kim devletten, kamudan bir metrekare rant alarak, zenginleştiyse ondan şerefsizi, namussuzu yok. Kim Mersin’de rant için herhangi bir belediyesinde, herhangi bir müsaadeyle ilişkisi varsa, iş yapıyorsa o da şerefsizdir, ondan namussuzu yok” dedi.
Ağbaba, ardından Gökçek’e şu soruları sordu:
“Sen ne iş yapıyorsun? Baban (eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek), eski Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü Genel Müdürü, Keçiören Belediye Başkanı, sonra milletvekili, sonra Ankara Büyükşehir Belediye başkanı. CHP’li, HDP’li, AK Parti’li, MHP’li kim milletvekilliğinden siyasette zengin olmuşsa, hırsızdır. Onun oğlu da hırsız oğlu hırsızdır. Arka arkaya nasıl kazandın kardeşim belediye başkanlığını? Her gün herkese küfrettin. Hakaret ediyorsun. Nereden aldın bu parayı? Sen açıkla. Baban nereden aldı, sen nereden aldın? AK Parti Grubu’na söylüyorum. AK Parti Grup Başkanvekili Sevgili Özlem Zengin, bu adamın babası hırsız mı FETÖ’cü mü? Onun cevabını verin. Benim değil, yedi sülalemin, anamın, babamın, kardeşlerimin, kim kamu malıyla zenginleşmişse de şerefsizdir, namussuzdur. Bu iddiayı kullananlar da şerefsizdir, namussuzdur”
Tele1
Hani Gaz Bulunmuşu? Şov Var, Gaz Yok...
Ünlü iş insanı Hamdi Akın'ın ardından Vedat Aşçı da ifadeye çağrıldı
Kapadokya yolu için suç duyurusu!
En düşük emekli maaşının kaç TL olacağı sızdırıldı: Tahminler değişti
Batman’da hain tuzak! Yedi askerimiz Şehit...
İzmirli kadınlar ayakta ! AKP'nin skandal önergesini 'AKP'den hesabı kadınlar soracak' diyerek protesto ettiler !
Dolardan ekmeğe, varlıktan yokluğa... Kuyruklar ülkesi Türkiye!
RTÜK'te siyasi kadrolaşma iddiası: Bakan Kurum’un eşine görev!
Örgüt her an, vatandaş 10 yıl sonra öğrenecek!
İki istifa iki farklı karar
Ukrayna'dan Türkiye'ye: "Dolandırıldık! Ya paramızı ya ürünleri verin"
En başarılı 10 Büyükşehir İlçe Belediye Başkanları anketinden CHP'li başkanlar çıktı!
Gezi davasının gerekçeli kararı açıklandı: ‘İşimiz var devrim yapacağız’ demek suç sayıldı!
AKP'li Kabaktepe ava giderken avlandı: İmamoğlu'na İSKİ'nin borcunu sordu, CHP'li isim rakamlarla tek tek açıkladı