Denizli’de geçtiğimiz Çarşamba günü yaşanan sel baskınları, dün akşam saatlerinde yeniden yüzünü gösterdi. Kent merkezinde birçok evin sular altında kaldığı sel baskınları, şehir içi ve şehirlerarası ulaşım ardından demiryolunu da vurdu.
RAYLARIN ALTI SU DOLDU
Şiddetli yağışın ardından kanaldan taşan sular, tarım arazileriyle birlikte bölgeden geçen İzmir-Aydın-Denizli demiryoluna ağır hasar verdi. Demiryolunun Pamukkale ilçesine bağlı Goncalı ve Korucuk mahalleleri arasında oluşan su birikintisi nedeniyle çökme meydana geldi.
VATANDAŞLAR FACİAYI ÖNLEDİ
Arazilerini kontrol etmek için bölgeye gittiklerinde demiryolundaki çökmeyi fark eden vatandaşlar, durumu ilgili birimlere haber verdi. O esnada bir trenin yaklaşmakta olduğunu gören vatandaşlar, o yöne doğru koşarak trenin durmasını sağladı.
Ciddi boyutta oluşan çökme nedeniyle geçişine izin verilmeyen tren, en yakın istasyona yönlendirildi. Trenden indirilen yolcular, başka araçlarla gidecekleri yerlere ulaştırıldı.
“TREN DURAMASAYDI KÖTÜ BİR SONUÇ YAŞANABİLİRDİ”
Yaşananları cep telefonu ile kaydeden ve koşarak tirenin durmasını sağlayan vatandaş yaşayanları, “Evimiz yakın olduğu için bölgeye bakmaya geldik. Tren yolunun göçmüş olduğunu görünce yetkililere haber verdik. Aramamızın üzerinden daha 5 dakika bile geçmeden bir trenin geldiğini görünce o tarafa doğru koşup, uyarı yaparak durmasını sağladık. Şükür tren de durabildi, duramasaydı kötü bir sonuç yaşanabilirdi. Rabbim bir şekilde bizi buraya gönderdi” sözleriyle anlattı. (İHA)
Yeniçağ
Türkiye'nin güvenlik endişeleri karşılanmalı açıklaması yapıldı
Cumhur İttifakı'nın küçük ortağından zam isyanı: Yetkilileri göreve çağırdı
Kamuya ait plaj ihaleye çıkarıldı
Gökhan Zan'ın ikinci ses kaydı ortaya çıktı: "Buradan çekip gitmekle yanlış yaptın!"
ÇAYKUR 547 milyon lira daha zarar etti!
Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tutuklandı
Suriyeli sığınmacıdan skandal sözler: "Türklerin Türkiye'den sınır dışı edilmesini istiyoruz. Biz Suriyeliler burada yaşayalım"
Güllü’nün hayatını kaybettiği geceye ait yeni görüntüler ortaya çıktı!
238 okul TÜGVA'ya tahsis edilmişti: HKP'den bakan, vali ve TÜGVA yöneticileri hakkında suç duyurusu
İstanbul'da 6 yıl sonra İmamoğlu gitti, Erdoğan geldi