Vatandaş fark etmesin diye havalar ısındıktan sonra geçen Nisan ayından itibaren doğalgaza yağan yüklü zamların ağır faturası havalar soğuyunca ortaya çıktı. Ankara'da, SÖZCÜ muhabirinin de ikâmet ettiği apartman sakinleri, merkezi sistem kullanan apartmanın ön ödemeli kartına doğalgaz dolumu yapınca zamların en acı yüzüyle karşılaştılar.

MİKTAR AZALDI
Geçen yılın Ekim ayında 10 bin lira ödeyerek 4 bin 889 metreküp doğalgaz satın alan apartman sakinleri, bu Ekim'de doğalgaz yükletmek için bu sefer gişeye 20 bin lira yatırdı. Ancak Başkentgaz şirketi bu ödeme karşılığında sadece 3 bin 719 metreküp doğalgaz yüklemesi yaptı. Bir yıl içinde ödenen tutar 2 katına çıktığı halde alınan doğalgaz miktarı tam 1.171 metreküp azaldı. Toplam 15 daireli apartman geçen yılın Ekim ayından bu yılın Nisan ayına kadar geçen sürede ısınabilmek için toplam 18 bin 975 metreküp doğalgaz satın almış ve karşılığında da yaklaşık 47 bin lira ödeme yapmıştı. Aynı apartman sakinlerinin bu kış aynı miktarda doğalgaz tüketmesi halinde, Nisan ayına kadar hiç zam gelmezse, ödeyecekleri doğalgaz faturası 102 bin lirayı aşacak. Daire başına düşen aylık (12 ay boyunca sabit) doğalgaz ödemesi ise 328 liradan 710 liraya çıkacak. Yeni zamların gelmesi halinde ise faturalar daha da şişecek. Ön ödemeli kart yerine faturalı kombi ya da merkezi sistemle ısınmaya çalışan vatandaşlar ise yaz aylarında gelen yüklü zamların gerçek yüzüyle havalar biraz daha soğuduğunda karşılaşacaklar.

Fiyatlar uçtu! Berber ücretlerine dev zam51 izlenme
İmamoğlu davası ertelendi43 izlenme
Emekli amiraller gözaltına alındı, Yunan medyası bayram etti!121 izlenme
Dünya basını İstanbul depremini nasıl gördü? "İki olasılığa işaret ediyor"45 izlenme
Valilik açıkladı: Okullarda ders saatleri değiştirildi62 izlenme
Doların 1 TL olduğu zamanlar Türkiye’de ürünlerin fiyatları! Nerede o eski günler?53 izlenme
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: "Kiev kontrolümüzde"65 izlenme
Atatürk düşmanı Fatih Tezcan'dan 23 Nisan'da tehlikeli provokasyon!411 izlenme
AKP’li vekil başkan bir yanlıştan döndü, bir yanlış yaptı
İbrahim Kalın'ın Türk Bayrağı ile pozu tartışma yarattı
Dilek İmamoğlu ilk kez bu kadar sert konuştu! "Tek bir somut delil yok herkesi tahliye edin"
AKP Genel Başkan Yardımcısı'nın sözleri AKP Mahallesi'ni karıştırdı: "AKP'nin muhalefete ihtiyacı yok, asıl rakibi içerde"