Türkiye’de ekonomik kriz yurttaşın üzerinde etkisini giderek artırırken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibinin attığı adımlar da çare olmadı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, devlet bütçesi 2023 Ekim ayında 95 milyar TL açık verirken, yılın ilk 10 ayında 659 milyar TL açık verdi.

2023 yılının ilk 10 ayındaki faiz gideri ise 646 milyar TL oldu.
Faiz giderlerin geçen yılın aynı döneminde 329 milyar TL idi. Sadece 1 yılda faiz giderleri neredeyse iki katına çıktı.
CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, konuya ilişkin Gerçek Gündem’e yaptığı değerlendirmede, ‘Saray’ın faize diz çöküp, krizin yükünü ise yurttaşın sırtına yüklediğine’ dikkat çekti.
Sümer, açıklamasında şunları kaydetti:
“10 aylık faiz ödemesi 3 bakanlığın bütçesinden fazla. Ekonomiyi toparlayacağız diyen saray iktidarı yine faiz lobisine diz çöküp, küfeyi vatandaşın sırtına yükledi. TÜİK eliyle açıklatılan rakamlar ve enflasyonun tek haneye ineceği vaatleri koca bir yalan olarak karşımızda duruyor.”
Kaynak: Gerçek Gündem
Diyanet’in yurtları para basıyor: 2024’te 31,3 milyon TL kâr39 izlenme
Merkez Bankası faiz kararı açıklandı41 izlenme
Flaş iddia: Erdoğan Bayraktar 700 daire için mi konuştu?41 izlenme
Fatih’teki siyanürlü intiharın ardından büyük dram çıktı!436 izlenme
Ankara metrosunda saat düzenlemesi: Ramazan boyunca hizmet saatleri değişecek36 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 9.537 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.317.118’e, can kaybı da 22.631’e yükseldi!65 izlenme
Erzincan'da hastanenin kantini yoğunluktan revire çevrildi!100 izlenme
Tarım arazileri adım adım moloz ve hafriyat çöplüğüne dönüşüyor!62 izlenme