Öte yandan aynı Milli Eğitim Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta okullara gönderdiği 10 Kasım etkinlikleri yazısında 10 Kasım’ı ‘Bayram’ ilan etmişti. Valilik, sorumlular hakkında işlem başlatıldığını duyurdu.
Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 81’inci yıl dönümü münasebeti ile anma töreni gerçekleştirildi. Törende, müdürlük tarafından yapılan teknik bir hatadan dolayı iki dakika erken saygı duruşu gerçekleşti. Durumun fark edilmesinin ardından saat 09:05’te ikinci bir saygı duruşunda bulunuldu. Yaşanan duruma çok sayıda vatandaş tepki gösterdi.

Sirenin erken çalındığını fark eden vatandaşlar yaşanan büyük rezalete sert tepki gösterdi.
Öte yandan aynı Milli Eğitim Müdürlüğü 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında okullara gönderdiği resmi yazıda 10 Kasım için ‘bayram’ ifadesi kullanmıştı. Tepkiler sonrası Bayramiç Kaymakamlığı olayla ilgili soruşturma başlattığını belirtmişti.
Anma töreninde yaşanan teknik sorun ile ilgili Çanakkale Valiliği soruşturma başlattıklarını duyurdu. Resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ün ebediyete intikalinin 81. yılını anmak üzere ilçemizde tertip edilen Atatürk Anıtı’na çelenk sunma programında 09.05‘te başlatılması gereken saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın zamanından önce başlatılması ve yaşanan olumsuzluklarla ilgili sorumlular hakkında soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadelerini kullandı.
Yüksek enflasyonu olan iki ülke iki Bakan: 5 tane tweet atıp topu dış güçlere attı, 7 sayfa mektup yazıp istifa etti!30 izlenme
Gümüş ithalatında rekor: Bir yılda yüzde 75 arttı!100 izlenme
AKP’li meclis üyesi CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı'na saldırdı!22 izlenme
Mera yoksa ot, ot yoksa ucuz et yok!125 izlenme
Bolu yangın faciasında saklanan belge: 78 kişinin yangında öldüğü Grand Kartal Otel'in en az 6 ay önce turizm belgesini kaybettiği ve kaçak duruma düştüğü ortaya çıktı!29 izlenme
‘AVM rantı sevdası’ adalete diz çöktürdü! Durdurma kararı jet hızıyla iptal edildi!60 izlenme
Rize’de testi pozitif çıkan çay üreticisi sayısı 15’e yükseldi!41 izlenme
Danıştay itiraz kararını bozdu: MAPEG, 606 maden sahasını yeniden ihaleye çıkardı!70 izlenme