CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Sayıştay'ın 2016 Karayolları raporunu açıkladı. Pekşen, “2016 yılında otoyol ve köprüler gibi ücretli geçiş sisteminin uygulandığı yerlerden, 11 milyon 347 bin 869 adet kaçak geçiş kaydı alınmış. Bu inanılmaz bir rakamdır. Bu nasıl mümkün olabilir, bu kadar araç nasıl kaçak geçer?'' diye sordu.
Pekşen, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın cevaplaması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde “Gişelerdeki barkod okuma sisteminin çok hassas olması gerekiyor. Kaçak geçtiği iddia edilen araçların önemli bir kısmında da aslında HGS ve OGS sistemi mevcut. Fakat sistem okumadığı için bu araçlara sonradan büyük miktarlarda ceza gönderiliyor. Vatandaşın mağduriyeti de önlenmeli'' dedi.
Bakan Arslan, 2015'te sadece HGS'den 2 milyon 728 bin 912 kaçak geçiş yapıldığını ve bu geçişlere ilişkin para cezası tebligatlarının, 2016 yılında araç sahiplerine gönderilip, ücreti ödemeyen 10 bin 255 kişiye dava açıldığını belirtmişti.
2015'DE 3 MİLYONA YAKIN
2 milyon 728 bin 912 aracın Hızlı Geçiş Sistemi'nden (HGS) etiketsiz geçtiğini belirten Arslan, HGS gelirleriyle sadece HGS proje bedelleri değil, sistemin işletilmesi, bakımı, onarımı ve geliştirilmesi masraflarının da karşılandığını kaydetti.
http://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/11milyonarackacakgecti2189791/
Samsun'da KYK bursu tepkisi: Bu artış değil, sadakadır19 izlenme
AKP'li Mehmet Metiner'den skandal tehdit 'Ekmek verdiklerimiz AKP'ye karşı çıkarlarsa ertesi gün kendilerini başka yerde bulurlar !'686 izlenme
Canlı yayında gergin anlar: İsrailli ismin Gazze'yle ilgili sözleri spikeri çıldırttı63 izlenme
Gözaltına alınan Tanju Özcan’ın ifadesi ortaya çıktı22 izlenme
Kaymakamın hediyesi tepki çekti! ‘Dalga geçer gibi…’45 izlenme
İktidar memurlara cimri, imamlara bonkör19 izlenme
Maltepe mitingi manşetlerde: 2.2 milyon kişinin bir araya gelişini dünya basını böyle gördü65 izlenme
Emniyet MHP’nin arka bahçesi mi? Meğer polisler ‘Devlet’ eli öpmek için kuyruğa girmiş32 izlenme
Havuzun direklerinin kesildiği iddia edilmişti, açılış izninin de olmadığı ortaya çıktı
Gökçek'ten saksı bitkilerine 550 milyon TL!
Çaya Gelen Zam Sonrası Durumu Fırsat Bilen Market Zinciri Raflarda ki Çayı Toplar iken Yakalandı
MHP’li Belediyeden, MHP İlçe Başkanına 50 TL’ye kıyak arazi!