Küresel piyasaların "en güvenilir barometresi" olarak kabul edilen BlackRock CEO’su Larry Fink, BBC’ye verdiği özel röportajda dünyayı bekleyen karanlık tabloyu paylaştı. 28 Şubat’ta patlak veren İran geriliminin enerji piyasalarında yarattığı depremi değerlendiren Fink, ekonominin "ya tamam ya devam" noktasında olduğunu iddia etti.

Fink, petrol fiyatlarında iki aşırı uçurum arasında gidip geldiklerini belirterek şu çarpıcı uyarıyı yaptı:
"Önümüzde iki aşırı uç senaryo var. Bir yıl içinde petrolün varil fiyatı 40 dolar da olabilir, 150 dolar da... Eğer bir orta yol bulunmazsa ve savaş devam ederse, petrol 100150 dolar bandında yıllarca çakılı kalabilir. Bu durumda küresel ekonomi ağır yara alır. Küresel resesyon ve tam bir yok oluş (total wipeout) riski çok yüksek."

İsim vermeden Washington yönetimine seslenen Fink, mevcut krizin diplomatik bir "gri alanı" kalmadığını savundu. İran’ın uluslararası sisteme geri dönmemesi durumunda ekonominin onarılmaz bir yıkıma sürükleneceğini öne süren Fink, şunları kaydetti:
"Herkes şunu anlamalı: Bir anlaşmanın artık orta yolu yok. Ya aşırı iyi ya da aşırı kötü bir sonuç alacağız. Ortası yok."

11 trilyon dolarlık devasa bir portföyü yöneten Fink’in bu "yok oluş" uyarısı, 26 Mart 2026 itibarıyla küresel finans çevrelerinde bomba etkisi yarattı.

Yatırımcılar arasında "büyük kaçış" senaryoları konuşulurken, petrol fiyatlarındaki bu belirsizliğin dünya borsalarını uzun süreli bir "ayı piyasasına" hapsedebileceği değerlendiriliyor.
Sözcü
'Ekonomiyi kurtaracak' denilen Varlık Fonu borca battı!146 izlenme
Feyzioğlu'na tedbiren meslekten el çektirme başvurusu!221 izlenme
Seçimlere aylar kala YSK'da kirli işler...!261 izlenme
Deniz Feneri’nden Diyanet’e oradan Kızılay’a!428 izlenme
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kaçak elektrik denetimi yapan Dicle Elektrik ekiplerine uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi!39 izlenme
AKP'li Yavuz'dan pes dedirten açıklama: "Kapanan fabrika gördünüz mü? Herkes yeni bir fabrika eklemeye çalışıyor"35 izlenme
Türkiye bu ilacı konuşuyor! Dornaz alfa corona tedavisinde işe yarar mı?131 izlenme
TZOB’dan deprem bölgesi uyarısı: "Gıda fiyatlarını artırır"45 izlenme
SÖZCÜ Davası’nda skandal karar! Hukuksuzluk devam ediyor
Bir üniversiteli genç daha yurtta canına kıydı
Rıza Kocaoğlu ve Halit Ergenç'e 'yalan tanıklık' davası! 4 yıla kadar hapis istemi
Fatih Terim'den Seçil Erzan davasında ilk ifade: 'Biri paramı, diğeri itibarımı kullandı'