Türkiye, 27 Haziran 28 Temmuz 2025 tarihleri arasında meydana gelen yangınlarda 90 bin hektara yakın ormanlık alanını kaybetti. Bu kayıp, 12 bin 752 futbol sahası büyüklüğünde alana denk geldi.
Toplum Çalışmaları Enstitüsü’nün analizine göre, bu miktar 1988–2025 yılları arasındaki yıllık ortalama yanan alan olan 17 bin hektarın 5 katından fazla olarak kayıtlara geçti. Bu tablo, Türkiye’yi Akdeniz coğrafyasının en çok yanan ülkesi konumuna getirdi.
Türkiye’yi sırasıyla 73 bin hektarla İtalya, 71 bin hektarla Libya, 30 bin hektarla Arnavutluk ve 28 bin hektarla Mısır takip etti. Yangın riski yüksek olan İspanya’da 20 bin hektar, Fransa’da 18 bin hektar ormanlık alan yangında zarar gördü.
Türkiye’de orman yangınlarıyla mücadele kapasitesi ise tartışma konusu oldu. Verilere göre; İspanya gibi yangın riski taşıyan ülkelerde 40 yangın söndürme uçağı görev yaparken, Türkiye’de bu sayı 27’de kaldı. Rapordaki bir diğer başlık ise orman yangınlarıyla mücadeleye ayrılan bütçenin Gayrisafi Milli Hasıla (GSYH) içindeki payı. Türkiye, bu alanda Avrupa ülkeleri arasında son sırada yer aldı.
Avrupa’nın atıkları en çok Türkiye’ye gidiyor!88 izlenme
Timur Soykan serbest bırakıldı17 izlenme
Narin cinayetinde çok önemli detayları veren en önemli delilin görüntüsü ortaya çıktı36 izlenme
AKP'li Başakşehir Belediyesi’nden AKP’li yöneticiye milyonluk ihale!82 izlenme
7'si çocuk 25 kişi can vermişti... Çorlu davasında karar çıktı36 izlenme
Bir şehirde daha ekmeğe zam geldi: Gramajı düştü fiyat arttı39 izlenme
Polis TBMM'ye girdi, Ticaret Bakanı'nı protesto eden muhalefet milletvekillerine müdahale etti!46 izlenme
12 şehidimizin hesabını halka kim verecek?21 izlenme