Yavuzyılmaz SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, bir süre önce TBMM KİT Komisyonu'nda BOTAŞ hesapları görüşülürken Jersey Adaları'ndaki şirket çalışanlarının maaşlarını sorduğunu belirterek “Şimdi cevap geldi 1215 bin dolar maaş alıyorlar ama gelen cevapta ‘ücretler, benzer işlerin yürütüldüğü sektörlerdeki ücret, piyasa koşulları, verimlilik göz önünde bulundurularak tespit edilmektedir' diyor. Maaşları gizliyorlar'' dedi. Yavuzyılmaz, BOTAŞ'ın 2016'da Kurumlar Vergisi şampiyonu olduğu halde ismini de gizlediğini hatırlatarak “Bir devlet kurumu gurur duyarak isminin açıklanmasını isteyecekken, niçin gizliyor” diye sordu.
480 KİŞİ ÇALIŞIYOR
BaküTiflisCeyhan Ham Petrol Boru Hattı'nın Türkiye bölümünü işletmek için Mesut Yılmaz'ın Başbakanlığı döneminde 1996'da Jersey Adaları'nda kurulan ‘'BOTAŞ International'' şirketi ile ilgili tartışmalar daha önce de gündeme gelmişti. Dönemin Enerji Bakanı Hilmi Güler, bu şirkette 480 kişinin çalıştığını ve işe alınan kişilerin Kamu Personel Yönetmeliği'ne tabi olmadığı için KPSS'ye de girmediklerini açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu da şirkete alınan personelin bir kısmının, siyasetçi ve Enerji Bakanlığı bürokratlarının yakınları olduğunu saptamıştı. Jersey adasında BOTAŞ'ın yanı sıra DHMİ, PTT ve EÜAŞ'ın da yurtdışında rekabet amacıyla kurduğu şirketler bulunuyor.
Serdar Öktem'i öldüren tetikçilerin en net görüntüsü ortaya çıktı36 izlenme
“Hurda, uçamaz” denilerek hedef alınmışlardı! THK’nın ateş kuşları satılıyor37 izlenme
Bakan bey 44 bin liralık ayakkabıyla sel teftişinde17 izlenme
Genco Erkal’ın beraatine karar veren mahkeme gerekçeli kararını açıkladı: Cumhurbaşkanının 'diploması sahte' demek suç değil57 izlenme
İktidar 'Ticari Sır' diyor hiç bir şeye cevap vermiyor! Aşı da, zeytinyağı da “Ticari Sır” sayıldı!104 izlenme
Kanal İstanbul bilirkişi heyetinden bir kişi daha çekildi!85 izlenme
Sedat Peker'in 'pezevenk' dediği AKP'li Korkmaz Karaca'dan Sedef Kabaş'a çirkin sözler!85 izlenme
Bedelsiz verilen 25 taşınmaz geri alınıyor22 izlenme
ABD’li gazeteciden Erdoğan için IMF ve NATO iddiası
Köpeğe tecavüz ederken suç üstü yakalanan sapık hakkında flaş gelişme!
CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer 'Cevap verilmediği için 1.5 milyon grip aşısı başka ülke tarafından satın alınmış!'
Kılıçdaroğlu mitinglere başlama kararı aldı! İlk adresi o il olacak