Ülkenin birçok noktasından yükselen alevlere karşı mücadele devam ederken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da yangınları gündemine aldı. Yangınlarla mücadele eden Orman Genel Müdürlüğü’nün neredeyse 3 katı büyüklükte bütçeye sahip olan Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı tüm camilerde yatsı namazından sonra yangın duası yapılacak.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, x hesabında yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Ülkemizin farklı bölgelerinde bir süredir devam eden ve ciğerlerimizi yakan orman yangınlarının bir an önce sona ermesi için bu akşam yatsı namazı sonrası tüm camilerimizde dualar edeceğiz. Bizler de yapılacak bu dua programına Şırnak Ulu Camii’nde katılacağız inşallah. Tüm kardeşlerimizi camilerimizde yapılacak bu anlamlı duaya davet ediyorum. Yüce Rabbimiz, ülkemizi ve milletimizi bütün afet ve felaketlerden muhafaza eylesin; Yangınların söndürülmesi için canla başla çalışan kardeşlerimize kolaylıklar ihsan eylesin.”
Orman Genel Müdürlüğü’nün yangınla mücadele ekipman ve insan kayanağının yeterli olup olmadığına ilişkin tartışmalar devam ediyor. Orman Genel Müdürlüğü’nün 2025 yılı bütçesi 52 milyar lira olarak belirlenirken Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesi ise 130 milyar lira oldu.
Gerçek Gündem
Yoksulluk sınırı 5584 liraya yükseldi!188 izlenme
Tacizciden ‘mini etek giyiyordu’ savunması!36 izlenme
Hizbullah’tan İsrail’e gözdağı: "Zamanı geldiğinde çatışmalara katılacağız"35 izlenme
İstanbul’da sel felaketi: Bazı sokaklar savaştan çıkmış gibi…31 izlenme
Tehlikeli provokasyon: Alevi evlerinin önüne 'korsan hoparlörle' ezan baskısı!229 izlenme
Muharrem İnce'den Erdoğan'a müthiş kapak 'İstersen gel bir de Sevim Tanürek cinayetini araştıralım !'4485 izlenme
'Stok Vergisi' mi geliyor? Bakanlıktan açıklama yapıldı97 izlenme
Ünlülere uyuşturucu operasyonu sonrasında ünlü senarist Gani Müjde ateş püskürdü: ‘Mücadeleye baronlardan başlamak gerek’15 izlenme
İmamoğlu'ndan olay kayyum göndermesi: "Mahkemede mi görülüyor yoksa Ankara'da bir başka ofiste mi?"
Erdoğan'ı kızdıracak 'diploma' sorusu: '98 uçak ineceği hesaplanmış. Bu hesabı yapanların ne diploması var acaba?'
Dolardaki yükselişi durdurmak için kamu bankaları tekrar devreye girdi
İsrail-Hamas savaşı sırasında Ukrayna'nın ön saflarında neler yaşandı?