Bolu Kartalkaya’daki 78 kişinin yaşamını yitirdiği Grand Kartal Otel’de yaşanan yangın faciasının üzerinden 2 hafta geçerken sorumlular hâlâ açığa çıkarılmadı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya her ne kadar facianın ardından “Bütün sorular yanıtını bulacak. Bu işi en fazla 10 günde bitiririz” dese de aradan geçen 15 günde yurttaşların tüm soruları cevapsız kaldı.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli ve Genel Sekreter Yardımcısı Bünyamin Bal ise adliyeye sevk edildi. Aynı zamanda tutuklu otel sahibi Halit Ergül'ün eşi ve aynı zamanda Grand Kartal A.Ş.’nin hissedarı olan Emine Murtezaoğlu Ergül hakkında yurtdışı çıkış yasağı kararı verildi.
Ancak Yerlikaya, yangınla ilgili bütün soruların ‘en geç 10 gün içinde’ yanıtını bulacağını açıklamasına rağmen pek çok sorunun cevabı Bakanlık ya da bir hükümet yetkilisi tarafından paylaşılmadı. Yangının hangi sebeple çıktığı, neden hızla büyüdüğü, yangın söndürme sistemleri eksik miydi, neden çalışmadı ve oteli denetleyen hangi kurum ve bu kurum nereye bağlı soruları ise birçoğu gibi cevapsız kalmaya devam ediyor.
CHP’nin Karalkaya yangını için görevlendirdiği heyette yer alan CHP’li Milletvekili Türker Ateş, soruşturmanın devam ettiğine dikkat çekerek resmi kurumlardan da soruşturmaya giren kişilerin olduğunu ifade etti. Yangına ilişkin ihmali olan veya uzaktan dahi teması olan kişilerin soruşturulması gerektiğini söyleyen Ateş, “Soruşturma mutlaka herkese dokunacak. Buradan hiç kimse kaçamaz. En ufak teması olan diyorum ve Turizm Bakanlığı da bunun içerisine giriyor. Bakanlık içinde de sorumlular çıkacaktır. Veya bir boşluk varsa bu boşluk nereden değildir onu da bulmak lazım. Artık bu olay yaşandı maalesef kaybettiklerimizi geri getirmemiz mümkün değil, ancak bundan sonra yaşanmaması için elimizden gelen her gayreti göstereceğiz ve takipçisi olacağız” diye konuştu.
BirGün
İBB meclisinde oy birliğiyle kabul edilmişti, Valilik reddetti!36 izlenme
Avrasya Tüneli'nde geçiş ücretlerine yüzde 56 zam!64 izlenme
Emekli bayram ikramiyesi ve maaşlar ne zaman ödenecek?39 izlenme
Habertürk muhabiri skandalı anlattı! Taliban üyesi, Malatya İnönü Üniversitesi'nden okumak için kabul almış!69 izlenme
Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe hiç durmadan yürüyeceğiz23 izlenme
Emniyet, IŞİD'liler hakkındaki soruları yanıtsız bıraktı: Devlet sırrı!29 izlenme
Kadın hakim itirafçı oldu her şeyi anlattı! FETÖ’nün ‘mini etek’ ablası!1522 izlenme
Hyundai, Rusya'daki üretim tesisini satıyor27 izlenme
Mansur Yavaş, İmamoğlu soruşturmasına tepki gösterdi: "Ekrem İmamoğlu'yla iki gündür konuşuyoruz, sonuna kadar birlikteyiz"
Erdoğan'ın Başdanışmanı, Celal Şengör'e hakaretler savurdu
İlahiyatçı Mustafa Öztürk, Almanya'ya girişte yaşadıklarını anlattı: "Türkiye Yüzyılı' diyorsunuz ya, gelin de bu büyük devletin vatandaşlarının pasaport kontrolünde maruz kaldığı muameleyi görün"
5 bakan yardımcısı çift maaşlı çıktı!