15 milyon vatandaşı yakından ilgilendiren bu açıklamanın ardından bütün gözler Başkan Erdoğan'ın Kabine'yi açıkladıktan sonra yapılacak olan düzenlemeye çevrildi.
Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre kurulacak yeni hükümetin emekli vatandaşlar için kademeli zam planı açıklayacağı öngörülüyor.
Masadadaki formüller şöyle:
SSK ve BağKur emeklilerinin taban maaşından itibaren emekli aylıklarında kademeli zam yapılacak.
Masadaki formüllere göre 1015 bin lira arasında emekli aylığı alanlara yüzde 45, 1520 bin lira arasında aylık alanlara yüzde 40, bu tutarın üzerindekilere de yüzde 35 zam formüller arasında yer alıyor.
Bu durumda 10 bin lira emekli aylığı (yüzde 45 zamla) 4 bin 500 lira artışla 14 bin 500 liraya çıkacak.
En düşük emekli aylığının yüzde 36 artışla 7500 lira olmasının ardından bu tutarın üzerinde aylık alan milyonlarca emeklinin aylığına refah payı eklenecek.
halktv.com.tr
İsmailağa bağlantılı bir dinci vakıf daha kuruldu44 izlenme
AKP'li Kavaklıoğlu kendi dünyasında! 'ABD ve Avrupa'yı 'Osmanlı korkusu' sardı'175 izlenme
AKP’li vekillere ballı zam Sezer’e ise müdür maaşı17 izlenme
Sağlık Bakanlığı haftalık verileri açıkladı: 7.556 vaka tespit edildi, 20 kişi yaşamını yitirdi, 7.241 kişi sağlığına kavuştu!45 izlenme
CHP'li Şahin: Zeytin ağaçları kesilerek arazi yandaşlara peşkeş çekilecek!59 izlenme
Arap yayıncı, Türklere hakaretler yağdırdı: "Türkiye'ye gitmeyin çağrısı" yaptı45 izlenme
Ayhan Bora Kaplan'ın kilit adamı nasıl yakalandı? Kedi fare oyununun detayları ortaya çıktı104 izlenme
“Vergi” diyerek böyle soyuluyoruz!352 izlenme
AKP'de İBB için sıkıntı büyük: Herkes birbirine bu soruyu soruyor
Ankara'da sağlık çalışanlarına saldırı! Doktorlar kendilerini odaya kapatıp barikat kurmak zorunda kaldılar!
Man Adası belgeleri Soylu'da
AKP'ye oy verirken gözü hiçbir şeyi görmüyordu ! Taa ki 'aç' kalana kadar !