Dinci terör örgütü IŞİD'e mensup 16 kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapıldığı anlaşıldı. Türkiye'de birçok kanlı saldırıya imza atan terör örgütünün üyelerinin vatandaşlığa kabulü tepki doğurdu.
İYİ PARTİ'NİN ÖNERGESİ
7 Nisan 2021 günü Resmi Gazete'de yayınlanan bir kararla 86 kişinin mal varlığı dinci terör örgütü İŞİD üyesi oldukları gerekçesiyle donduruldu. Bunlardan 12'sinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına alındığı, 8'inin Suriye, birinin Lübnan, birinin Irak, birinin de Çin Halk Cumhuriyeti doğumlu olduğu belirlendi. 1 Aralık 2022'de ise 17 İŞİD üyesi ile 4 şirketin mal varlıkları donduruldu. 17 kişiden Suriye doğumlu olan 4'ünün vatandaş yapıldığı ortaya çıktı.
İYİ Parti, “İŞİD örgütüyle iltisaklı kişilerin Türkiye'de şirket kurması ve vatandaşlık alması'' konusunda Meclis Araştırma önergesi verdi. Önerge ele alınırken konuşan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Örgütle bağlantılı kişilere Türk vatandaşlığı verilmiş. Elek haline gelen sınırlardan geçip ülkeye giren kaçak göçmenler ve iktidarın para karşılığı dağıttığı vatandaşlıklar ülkemizi büyük risklere sokuyor. Öyle bir zafiyet var ki, İçişleri Bakanlığı vatandaşlık verdiği kişilerin terör örgütü mensubu olduğunu dahi tespit edemiyor'' dedi.

Tekin Bingöl
SINIRLAR ELEK OLDU
CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl de “Gar'ı, Suruç'u, İstanbul'u kana bulayan terör örgütünün üyelerine vatandaşlık veriliyor. Laleli'de Aksaray'da dükkan açıp ticaret yapıyorlar. Ticaretten men edilen, mal varlığı dondurulan şirketler ise halen aynı adreste şirket unvanını değiştirerek ticaret yapıyorlar'' ifadesini kullandı. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Abdullah Güler ise eleştirilere “Vatandaşlığa geçmiş olabilir, sonradan suça karışabilir, gereğini yapıyoruz” dedi.
Sözcü
AKP'ye ince ayar: "Emekliler öfkesini en diri tutan kesim, haberiniz olsun"21 izlenme
Özgür Demirtaş’tan Mehmet Şimşek’e acil dolar çağrısı49 izlenme
AKP'li başkandan yangının ortasında tepki çeken şov: Video çektirdi, gerilim müziği ekledi21 izlenme
Erdoğan 'döviz kuru ne olacak?' diyenlere cevap verdi: "Bu da geçer ya hu!"251 izlenme
Ekonomist Uğur Civelek’ten çarpıcı sözler: Asgari ücret zammındaki büyük oyun ortaya çıktı67 izlenme
Kömürün çuvalı bile tanıdığa gitti! 1.000.000 liraya satıldı38 izlenme
Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi için CHP iktidarını işaret etti: "Bu millete sözüm var, iktidar olduğumuzda, ilk bir hafta, hatta 24 saat içinde İstanbul Sözleşmesi'ni tekrar yürürlüğe koyacağız"39 izlenme
AKP'li belediye ‘Yeşil alan yapacağız’ diye satın aldı, imara açtı!47 izlenme
AKP'lilerin duymak istemediği haber Saray'ın kaleminden geldi
Depremzede çocuklar annelerinden alınıp İsmailağa Cemaati'ne teslim edildi! Çocukları cemaate müftü teslim etmiş!
'Cenaze marşı olmaz' diyenler, Şehitlikte erik dalı çalıp oynadılar !
Murat Çalık: "İnanıyorum ki ilahi adalet gecikse de şaşmaz"