7 milyon metrekare arazinin özelleştirilme kapsamına alınmasına tepki gösteren CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, “Ülkede coşkuyla 19 Mayıs kutlanırken, kasaya para girsin diye ülkenin en değerli arazilerini tek tek satışa çıkardılar” dedi.
Özelleştirme kapsamına alınan yerlerden birisinin Balıkesir Küçükköy’deki araziler olduğunu belirten Aytekin şunları söyledi:
“İçlerinde Balıkesir, Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Muğla’nın yer aldığı 17 ilde toplamda 7 milyon metrekare vatan toprağını satışa çıkaran AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kasadaki biten parayı telafi etmek için ülke servetine göz dikmiş görünüyor.
Araziler ya deniz kenarında, denizi olmayan yerlerde de en değerli noktalarda. 20 yıl sonunda geldikleri nokta emlakçılık yapmak. 20 yıl yediler içtiler, halkı sefalete mahkum ettiler, üzerine çıkan faturayı ödemek için de milletin servetine göz diktiler. Hem de bunu 19 Mayıs gibi özel bir günde yaptılar.
Tevfik Fikret’in meşhur Hanı Yağma şiirinde geçen “yiyin efendiler yiyin, bu hanı iştiha sizin, doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin” dizeleri AKP’liler için artık sıradan bir iltifat. Öyle bir yıkım yarattılar ki, Beytülmal’a öyle bir saldırdılar ki bir avuç zengin yarattılar ve bütün bir ülkeyi bu zenginlere, beşli çeteye çalışır hale getirdiler. Bu kadar yıkımı Tevfik Fikret bile hayal edemedi.”
Aytekin, satış kararlarını takip edeceklerini belirterek “Bu kadar değerli arazileri nasıl rant yaratırız diye satışa koyup, vatandaşı yokluğa mahkum bırakanları tek tek ifşa edeceğiz” dedi.
Tele1
Berkin'e ve Ali İsmail'e hakaretin cezası belli oldu213 izlenme
Türkler tatil için Yunanistan'a gidince Turizmciler Yunanistan'a işletmeye açmaya karar verdi21 izlenme
Kuvvet birdir o milletindir26 izlenme
Erdoğan'ın memleketinde Fahrettin Koca koreografisi skandalı! “Koca’yı çıkarın, Erdoğan’ı koyun”138 izlenme
Bu da kuru fasulye bilmecesi: arlada fiyatı düştü markette üç katına çıktı19 izlenme
AKP’de çatlak ses: "Bu düzenlemede nefes bile vergiye tabi"27 izlenme
İsrail ile Türkiye arasında bayrak krizi: "Elçilik temsilcileri terörist Haniye'nin yasını tutmak istiyorsa Türkiye'ye gidip Erdoğan'la yas tutabilir"9 izlenme
Genel Müdürden 'Yüksek doğalgaz faturası' eleştirilerine ilginç cevap! ‘Evde atletle dolaşmamız gerekmiyor’65 izlenme
Aselsan dururken çipler neden dışardan geliyor?
Eski Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan 'Sinan Ateş'in önünün kesilmesine dair problem olduğunu düşünüyorum'
Lise, MYO, üniversite... Milyonları ilgilendiriyor: Staj sigortası mağdurlarından EYT açıklaması
Türkiye eyaletlere mi bölünecek?