CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, yapımı süren ve 18 Mart 2022 tarihinde açılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün maliyetine ve günlük araç geçiş garantisini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na sordu. Gelen yanıtları açıklayan Yavuzyılmaz, hazinenin günlük 45 bin araç geçişini garanti ettiğini, geçiş ücretinin ise KDV hariç 15 Euro (134 TL) olarak belirlendiğini belirterek, "Şirket köprünün maliyetini yaklaşık 3 yılda çıkarıyor. Sözleşmedeki birim fiyatlarla hesaplandığında her yıl şirketin kasasına 2 milyar 173 milyon TL girecek" dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın, Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçelerini birbirine bağlayacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin yönelttiği sorulara yanıt verdi.

"GEÇİŞ ÜCRETİ KDV HARİÇ 15 EURO"
Yapımı süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nün sözleşmedeki maliyet bedelini soran CHP'li Yavuzyılmaz, "Gelen yanıta göre bu maliyet 7 milyar 145 milyon TL. Sözleşme gereğince 1915 Çanakkale Köprüsü'nde otomobil araç geçiş ücreti 15 Euro + KDV" dedi.
"ŞİRKET KÖPRÜNÜN MALİYETİNİ 3 YILDA ÇIKARIYOR"
Köprünün işletmeye açılacağı tarihten işin devredileceği tarihe kadar geçecek sürede hazinenin her gün 45 bin araç için garantisi verdiğini belirten Yavuzyılmaz, şu bilgileri verdi:
"Şirket köprünün maliyetini yaklaşık 3 yılda çıkarıyor. Sözleşmedeki birim fiyatlarla hesaplandığında her yıl şirketin kasasına 2 milyar 173 milyon TL girecek. Sözleşmenin süresi ise 16 yıl 2 ay olarak belirlenmiş. Köprü, Karayolları'na devredilene kadar geçecek olan sürede şirketin kasasına girecek olan parayla en az 3 tane 1915 Çanakkale Köprüsü yapmak mümkün"
"YAZIKTIR, GÜNAHTIR"
Vatandaşların işsizlikle, yoksulluk ve ekonomik krizle yaşam mücadelesi verdiğini ifade eden Yavuzyılmaz, "Bu köprü geçişleri hazine garantileriyle vatandaşımızın sırtına daha fazla yük yükleyip yandaşı zengin etmek yazıktır, günahtır" dedi.


http://www.krttv.com.tr/gundem/peskesgibiihaleacigercekh47304.html
Cevdet Yılmaz'dan 'zenginlere vergi affı' açıklaması58 izlenme
AKP'li isimden skandal sözler! 'Kuran’da yazanı bırak, Cumhurbaşkanı diyorsa haram değil'73 izlenme
İmamoğlu protestolarında 296 genç tutuklanmıştı: Erol Evgin'den iktidara çağrı!41 izlenme
Halkın alım gücü bir ayda eridi54 izlenme
Resmi Gazete’de yayımlandı: Erdoğan’a yeni danışman!121 izlenme
Emine Erdoğan'ın İdlibliler için bağışladığı 50 ev teslim edildi94 izlenme
Milli Piyango'nun sahibi değişti! Demirören'e yeni ortak81 izlenme
Yüksekova'daki caddeden Şehit Cengiz Topel'in ismi kaldırıldı! Sırrı Süreyya Önder adı verildi58 izlenme