Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun ardından CHP rozeti ile belediye başkanı seçilip AKP'ye geçenlerin sayısı arttı. CHP lideri Özgür Özel, Çerçioğlu'nun istifasının nedenine ilişkin CHP'li belediyelere yönelik soruşturmaları işaret etmişti.
Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu'nun da telefonlarını kapattığı ve AKP'ye geçmek için Ankara'ya yola çıktığı iddia edilmişti. Bir parti transferinin de YRP tarafında yaşanacağı ifade edilirken AKP MKYK'dan haber geldi.
AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MKYK toplantısında, AKP’ye katılan Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu ve Emirgazi Belediye Başkanı Mesut Mertcan’a rozet taktı.

AKP'nin sosyal hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu ve Emirgazi Belediye Başkanı Mesut Mertcan, AK Parti'mize katıldı. Başkanlarımıza 'hoş geldiniz' diyor, Konya'mız için birlikte daha büyük hizmetlere imza atacağımıza inanıyoruz."
Çerçioğlu gibi Ustaoğlu'nun da belediyede usulsüz işler yapıldığına yönelik iddialar sonrası istifa kararı aldığı, müfettişlerin denetimi devam ederken kendisini güvenceye almak için AKP'ye geçtiği iddia ediliyor.
CHP Seydişehir İlçe Örgütü konuyla ilgili olağanüstü toplanırken, Hasan Ustaoğlu'nun telefonlarını kapattığı ve partililerin ulaşamadığı öğrenildi.
Esma Esad kanser tedavisine başladı, Türk Kızılayı 'Beter ol inşallah' dedi!1073 izlenme
Bir dava daha bitti! Erdoğan 'yeminimiz' dediği Rabia işaretini de yarı yolda bıraktı!43 izlenme
Bahçeli'den 'Beka' itirafı! 'Beka demezsek hep birlikte yok olacağız!'149 izlenme
Müteahhitler yapamadı, vatandaş mağdur oldu! Fikirtepe ihalesinde 5 milyarlık fatura devlete kaldı!91 izlenme
Özel davetle verilen gizli ihalenin bedeli ortaya çıktı!49 izlenme
Corona bir tek ona yaradı! Netanyahu’nun yolsuzluk davasına corona ertelemesi92 izlenme
Siz "Hocaefendi" derken İlhan İrem "Fetuş" demişti469 izlenme
"Gülücüklü" taziye evi paylaşımına tepki yağdı! AKP'li Betül Sayan Kaya paylaşımını sildi!308 izlenme