Home
28 Aralık 2019 ( 644 izlenme )
Reklamlar

2 köprünün zararı tüm gelirleri yutuyor!


Karayolları Genel Müdürlüğü kamu tarafından işletilen köprü ve otoyollardan hazinenin sağladığı geliri açıkladı. 

Buna göre İstanbul’daki Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri’nden kasım ayında yapılan 9,8 milyon araç geçişinden 40,7 milyon lira ücret alındı. Öte yandan otoyollardan yapılan 27,3 milyon araç geçişinden de 152,8 milyon lira gelir elde edildi. Yılın 11 ayında ise köprü ve otoyollardaki 419 milyon araç geçişinden toplam 1,8 milyar lira gelir sağlandı. 

Söz konusu gelir akıllara kamunun işletmeyi özel şirketlere devrettiği Osmangazi ve 3’üncü köprüye çevirdi. 

Bu köprülerde hem geçiş ücretleri kamuya ait köprülerden çok daha yüksek bedelli, hem de geçiş garantileri yüzünden kamuya faydası değil zararı bulunuyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Turhan’ın açıklamasına göre sadece iki köprüyü işleten şirketlere 2018’de hazineden 1,8 milyar lira ödendi. Sadece bu iki köprünün bir yıllık kara deliği kamunun bütün köprü ve otoyollardan elde ettiği geliri sildi.


https://www.birgun.net/haber/2koprununzararitumgelirleriyutuyor281603

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ekrem İmamoğlu açıkladı: İstifa ettiler Ankara'nın göbeğinde kahreden görüntü "Çürüğü, çarığı götürüyoruz. Karanlıkta geliyorum komşular görmesin diye. Utanarak giriyorum apartmana yemin ediyorum" Adaylıktan çekilen Muharrem İnce’nin oylarının hangi adaya gideceği belli oldu Özgür Özel, numarasını paylaşarak telefon gerçeğini açıkladı: "Telefonu bulan Graham Bell bile sizin kadar sevinmedi. Yalandan delil icat edemezsiniz"