Türkiye, yerli kripto borsası Thodex skandalını konuşuyor. İnternet sitesini kapatan ve borsada işlemleri durduran Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in yaklaşık 2 milyar dolarla (kripto varlık) İstanbul Havalimanı'ndan yurtdışına kaçtığı öğrenildi.
400 BİN KİŞİ MAĞDUR
Thodex'de hesaplarına ulaşamayan 391 bininin aktif 400 bin kişinin bulunduğu, aylık 100 milyar liralık işlem hacmi bulunduğu ve yaklaşık 2 milyar dolarlık bir paranın kaybolduğu belirlendi.
Özer'in yatırımcı çekmek için 2 milyon Dogecoin vaat ettiği ve Porsche çekilişi yaptığı da kaydedildi.
KAMPANYAYLA GİRDİ
Thodex birçok ünlü isimle çalışarak gerçekleştirdiği reklam kampanyası ile gündeme gelmişti. Borsanın tanıtımı için aralarında Pınar Deniz, Mine Tugay, Bahar Şahin, Simge, Zeynep Demirel, Özge Ulusoy, Deren Talu ve Ebru Şallı’nın da bulunduğu isimler kırmızı elbiselerle poz vermiş ve ses getirmişti.
Özer'in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüştüğü ve birlikte fotoğraf çektirdikleri görüldü.

2 MİLYAR DOLAR YOK
Portföyünün yüzde 50'den fazlasını Space X ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın paylaşımlarıyla birlikte 4 gün içinde yüzde 600 artış gösteren Dogecoin'in oluşturduğu Thodex günlük 1.3 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşmasının ardından Özer düğmeye bastı ve kayıplara karıştı.
Merkez Bankası’nın geçen hafta kripto paralara yönelik yayınladığı yönetmeliğin hemen ardından gerçekleşen vurgun iddialarının ardından emniyet güçleri inceleme başlattı.

İNCELEME BAŞLATILDI
Thodex'in İstanbul'un Kadıköy ilçesindeki merkezine polis ekipleri sevk edildi. Siber suçlarla mücadele ekipleri şirkette inceleme yaptı..
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da Özer hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan soruşturma başlattı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/2milyardolarvurgunyapipkacankriptotosuncukakplih73300.html
Utanç kampanyası! AKP'li belediyeden 'ekmeğini çöpten çıkar' kampanyası: 5 kg atık getirene 1 ekmek!102 izlenme
Yeni Bakan'ın FETÖ arşivi açıldı!45 izlenme
Müslüme'nin kan donduran ölümünde dede için yeni karar: Cezası 45 yıla çıkarıldı38 izlenme
Sınırı kaçak geçtiğini söyleyen Suriyeli sığınmacının itirafı! 'Suriye’de savaş yok Esad bizi askere almasın diye geliyoruz'57 izlenme
Depremi bilen Tayvanlı yine uyardı: Elazığ ve Manisa’dan kaçın, İstanbul güvenli887 izlenme
Konak sevdasına 7 ayda 3 milyar lira47 izlenme
Cumhuriyetin 100. yılında yaşatılan bu utanç bize yeter: Zeytin ağacı olmayan ülkeden zeytinyağı ithal ediyoruz!32 izlenme
İşte İBB’nin lüks makam araçları! AVM’nin otoparkında toplamışlar!572 izlenme
Akın Gürlek'ten "Gökhan Böcek ile Özkan Yalım itirafçı oldu" iddiası
Bir garip ihale; ders alınmıyor! "Avrasya Tüneli ve Osmangazi Köprüsü için yaşananlar tekrar edecek"
Milletin parasını iç edecekler: Taşıt Tanıma skandalında Çeçen'in deposu dolacak
AYM'nin Can Atalay kararına uymamıştı: Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na Muhsin Şentürk atandı