Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı sonucu, bakkal ve küçük marketlerin kapanması nedeniyle, esnafın mağdur olduğunu, evlerdeki israfın da patladığını söyledi.
Palandöken SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, “Vatandaşlar hafta sonu kullanmayı düşündükleri gıda maddelerini hafta içinde büyük miktarlarda alıp evlerine stokluyor. Bu da ürünlerin bir bölümünün bozulup bayatlamasına ve çöpe atılmasına neden oluyor.
Milli kaynakların heba olmaması için bakkal ve sokak aralarındaki küçük marketler, sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde de, belirli saatler arasında açık olmalı'' dedi.
ALBAYRAK'A İLETECEK
Bu hafta içinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile görüntülü konuşup bu taleplerini ileteceklerini de açıklayan Palandöken, her hafta Maliye, Çalışma ve Ticaret Bakanlarıyla telekonferansla görüştüklerini, dertlerini paylaştıklarını söyledi.
Palandöken, ‘'Esnafımızdan bize ulaşan tüm sıkıntıları, çözüm önerilerimizi Sayın Bakan'a ileteceğiz. Bakkal ve marketlerin yasak günlerinde belli süre açık kalmasını, 65 yaş üstü esnafa muafiyet tanınmasını ve esnafın yanında çalışan usta, çırak ve kalfalara da karşılıksız asgari ücret kadar bir para ödenmesini isteyeceğiz” diye konuştu.
Bakkalların açık olmasının salgınla mücadeleye zarar vermeyeceğini de belirten Palandöken, şunları söyledi:

Bendevi Palandöken
EKMEK VE GAZETESİNİ ALSIN
*Salgınla mücadele edeceğiz tabii ancak hayat da devam ediyor. İnsanlar sabah sütünü, ekmeğini, gazetesini ve acil ihtiyaçlarını bakkaldan alabilmeli ve hayatına evinde devam etmeli.
*Yasağın olduğu günlerde hiç olmazsa 45 saat bakkallar açık olsa, hiç kimse stok yapma ihtiyacı duymaz. Marketlerdeki gibi sıra, kuyruk da olmaz. İnsanlar da rahat eder, esnafımız da üç beş kuruş kazanacağı için devletten bir şey beklemez.
Başkan Palandöken, 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağından esnafın muaf tutulmasını da istedi. Büyük bölümü bakkal, oto tamircisi, lokanta, çay ocağı işletmecisi gibi küçük esnaf olan 65 yaş üstü esnafın dükkanını açamadığı için yanında çalıştırdığı usta, kalfa ve çırakların da evlerinden çıkamadığını belirten Palandöken, 65 yaş üstü esnafın en üst düzeyde sıhhi kurallara uyarak kendi dükkanında çalışmasına izin verilmesini istedi.
Sigarada 4 markaya zam! 4 lira birden yükseldi76 izlenme
Bilal Erdoğan Ensar Vakfı'na sahip çıktı ! 'Genel Başkan herhalde eşimden sonra en çok gördüğüm kişi !' Vakfı neden savunduklarını şimdi anladınız mı !1297 izlenme
Kara Harp Okulu'ndaki tek kurmay subay ihraç edildi25 izlenme
Hayatına son verenler ve çöpten yiyecek toplayanların sayısı arttyor55 izlenme
AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, CHP'li belediyelerin gelirine el koymuş: Tam 35 milyon 600 bin TL!33 izlenme
Hastane hırsızlığını ihbar edeni görevinden aldılar13 izlenme
CHP'nin 'Demirören' sorusuna Ziraat Bankası bakın ne yanıt vermiş?90 izlenme
5 Ayrı cinsel saldırı ve taciz suçundan kaydı bulunan o sapık yakalanmıştı, mahkeme serbest bıraktı!175 izlenme
Kızılay günde 1 TL kazanan esnafı icraya verdi!
Asgari ücretliler 176 Euro kaybetti
Bir Tosuncuk vakası daha! 250 milyon dolarla buhar oldular!
'Siz yokluk kuyruğu icat ettiniz bu ülkede' diyen Erdoğan'ın iktidarında ekmek kuyruğuna düşen vatandaş şimdi de yağ kuyruğuna girmeye başladı!