Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin ortak meclis grubu oluşturabilmek için kurdukları Yeni Yol Partisi çatısı altında İstanbul Milletvekili olarak görev yapan ve milletvekili maaşının yetmediğini söyleyen Doğan Demir tepkiler sonrası açıklama yaptı. Demir maaşla ve parayla işinin ve ihtiyacının olmadığını söyledi.
Demir açıklamasında, "İki gündür basında ve kamuoyunda milletvekili maaşının yetmediğine isyan ettiğimi yazan, servis eden, bunun üzerinden algı oluşturan ve yıpratmaya çalışan kim varsa şerefsizdir namussuzdur" diyerek kendisini savundu.
Demir açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
Ülkemizde emekli maaşı ve asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu ve insanlarımızın nasıl zor koşullarda geçindiğini en yakından bilen birisiyim.
Kaldı ki milletvekilliğini maaşa endekslemekte çok abes bir durum, bizler ülkemize ve halkımıza hizmet etmek için mücadele ederken hiçbir zaman para gündemimizde olmamıştır ve olamazda.
Ayrıca beni tanıyan herkes bilir ki maaşla ya da parayla işim olmadığı gibi ihtiyacım da yoktur.
İşin özü bir sohbet esnasında gazeteci dostumun “Milletvekili maaşı çok konuşuluyor ve yetiyor mu?” diye sorduğunda ki bu tür sorulara bütün milletvekilleri muhatap olurlar onu da biliyorum.
Söylediğim şey ise; aldığımız maaşın iki üç katı harcama yaptığımız, işimizin insanlarımıza, ülkemize hizmet etmek olduğu ve bizim maaşımızdan ziyade açlık ve yoksulluk altında geçinen milyonlarca vatandaşımızı düşünmemiz gerektiğidir.
Son olarak bilmenizi isterim ki yaptığımız sohbetin haberleştiği ve gündeme düştüğü yazının kimler tarafından bilinçli olarak yalan ve yanlış şekilde servis edildiğini de elbette biliyorum.
Sözcü
Kırmızı et ihracatına kısıtlama getirildi!62 izlenme
Kutlu Özemrak isimli yemek yayıncısının, Yunanistan’ın Sakız Adası’nda bir lokantada toplam 27 Euro’ya (950 TL) yediği 2 kişilik yemek dikkat çekti59 izlenme
Profesör intihar etti! 'Çok borcum var'160 izlenme
Bir şey mi saklanıyor? Çin aşısının internet sitesine Türkiye'den girişi yasakladılar!72 izlenme
İstanbul Küçükçekmece'de bir çiğköftecide alışveriş yapan genç kız, arkasında sıra bekleyen adamın tacizine uğradı43 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 14.556 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.821.238'e, can kaybı da 29.227’ye yükseldi!97 izlenme
Seçim öncesi 'IŞİD' uyarısı: "Sedat Peker’in açıklamaları var, o dönemde yol verildiğine dair"48 izlenme
Prof. Şenol 'Delilik bu' diyerek isyan etti: 'Gördüğüm manzara çok ürkütücüydü, 3 aylık emek boşa gitti!'132 izlenme
Twitter bu kez 'pelikancıları' hedef aldı: Hesaplar kapatıldı!
Emekliler dondurucu soğukta ucuz et nöbetinde: "Sabahın 5’inden beri buradayız. Senede 1 kere geliyoruz. Para yok yetiştiremiyoruz. Peynir ekmek yiyoruz"
Diyanet İşleri Başkanlığı, TV denetleyecek!
Yandaş yazar Yusuf Kaplan: Tanzimat ve Cumhuriyet ile ayağımıza kurşun sıktık