Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin ortak meclis grubu oluşturabilmek için kurdukları Yeni Yol Partisi çatısı altında İstanbul Milletvekili olarak görev yapan ve milletvekili maaşının yetmediğini söyleyen Doğan Demir tepkiler sonrası açıklama yaptı. Demir maaşla ve parayla işinin ve ihtiyacının olmadığını söyledi.
Demir açıklamasında, "İki gündür basında ve kamuoyunda milletvekili maaşının yetmediğine isyan ettiğimi yazan, servis eden, bunun üzerinden algı oluşturan ve yıpratmaya çalışan kim varsa şerefsizdir namussuzdur" diyerek kendisini savundu.
Demir açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
Ülkemizde emekli maaşı ve asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu ve insanlarımızın nasıl zor koşullarda geçindiğini en yakından bilen birisiyim.
Kaldı ki milletvekilliğini maaşa endekslemekte çok abes bir durum, bizler ülkemize ve halkımıza hizmet etmek için mücadele ederken hiçbir zaman para gündemimizde olmamıştır ve olamazda.
Ayrıca beni tanıyan herkes bilir ki maaşla ya da parayla işim olmadığı gibi ihtiyacım da yoktur.
İşin özü bir sohbet esnasında gazeteci dostumun “Milletvekili maaşı çok konuşuluyor ve yetiyor mu?” diye sorduğunda ki bu tür sorulara bütün milletvekilleri muhatap olurlar onu da biliyorum.
Söylediğim şey ise; aldığımız maaşın iki üç katı harcama yaptığımız, işimizin insanlarımıza, ülkemize hizmet etmek olduğu ve bizim maaşımızdan ziyade açlık ve yoksulluk altında geçinen milyonlarca vatandaşımızı düşünmemiz gerektiğidir.
Son olarak bilmenizi isterim ki yaptığımız sohbetin haberleştiği ve gündeme düştüğü yazının kimler tarafından bilinçli olarak yalan ve yanlış şekilde servis edildiğini de elbette biliyorum.
Sözcü
EYT’de büyük adaletsizlik! Emeklilik hayali kuran milyonlarca kişiyi etkiliyor33 izlenme
Alman İstihbarat Uzmanı Erich Schmitdt 'Darbe girişimini RTE planladı, CIA ve BND'ye göre 15 Temmuz uydurma ve sözde bir darbedir !'3442 izlenme
İBB’den TRT’nin ücretli üst geçit iddiasına yanıt!209 izlenme
İstanbul’da özel hastane sayısı 30 yılda yüzde 300 arttı!26 izlenme
Kılıçdaroğlu'na yumruk atana değil, yumruk atanı eleştirene hapis cezası!79 izlenme
Sivas Katliamı önergesine AKP, MHP ve İYİ Parti’den ret!92 izlenme
Durdurulamıyor... 932 bin arttı!131 izlenme
Esenyurt'ta tacizciye meydan dayağı! Linç girişimini polis önledi43 izlenme