Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Çanakkale Köprüsü'nün açılışında köprü geçiş ücretini açıklarken ‘200 liracık' diye ifade ettiği en büyük banknot ilk tedavüle sürüldüğü 2009 yılında çarşı pazarın adeta kralıydı. Sözcü'de yer alan habere göre, o tarihte 200 lirayla markete giden vatandaş dana etini, kuzu etini, tavuk etini, zeytinyağını, ayçiçek yağını, sütünü, peynirini, nohudunu, mercimeğini neye ihtiyacı varsa hepsini kilo kilo fileye dolduruyor, artan parayla 12 kilogramlık tüpünü alıp aşını kaynatıyordu. Bugünse o filedeki sadece ekmek, makarna, bulgur, şehriye, salça, zeytin, şeker gibi ürünleri alınca bile 200 lira yok olup gidiyor.
EN AZ 1.100 TL GEREK
2009'da 200 liradan artan parayla kolayca alınan mutfak tüpü bugün 301 lira. 200 liralık banknot yine en büyük banknot. Ancak bugün 200 liralık filede dana eti, kuzu eti, tavuk eti yok. Süt, yoğurt da yok. Aynı fileyi bugün doldurabilmek için TÜİK'in belirlediği düşük market fiyatlarıyla bile en az bin 100 lira gerekiyor. Gerçek çarpı pazar fiyatlarıyla o günkü fileyi bugün aynı şekilde doldurabilecek alım gücü de kalmadı. TÜİK verileri üzerinden yapılan hesaplamalara göre, 2009'da ilk kez tedavüle çıkan 200 TL ile 94 kilo ekmek, 106 litre süt, 12.5 kilo dana eti, 45 kilo tavuk eti alınıyordu. Bu yılın mart başına gelindiğinde ise 200 lirayla TÜİK'e göre 17 kilo ekmek, 21 litre süt, 2.4 kilo dana eti, 7 kilo tavuk eti alınıyor.

SGK emekli maaşı, memur maaşları ne kadar olacak?60 izlenme
Rize’de testi pozitif çıkan çay üreticisi sayısı 15’e yükseldi!48 izlenme
Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finali için Suudi kazığı!56 izlenme
Saray'dan açıklama! Süleyman Soylu'nun istifası kabul edilmedi82 izlenme
Kanal İstanbul projesinde jet hızıyla uygulama!71 izlenme
YSK oy kullanacak seçmen sayısını açıkladı45 izlenme
Yurttaş enflasyon altında ezildi: Kredi borcu 60 bini aştı40 izlenme
Sadece 15 günde yüzde 150 arttı26 izlenme
Ümit Özdağ'dan Devlet Bahçeli'yi çileden çıkaracak video! "Birinci Terörle Müzakere sürecini ve sonuçlarını unutmadık, unutanlara hatırlatıyoruz"
Sultanbeyli'de enkaz altında kalan işçi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
İzmit'te ormanlık alanda yangın çıktı
‘Solcu musun’ diye sorup ülkeye almadılar!