Yıllardır yüksek enflasyon ve fiyatlar ile mücadele eden milyonlar yaşamlarını idame ettirmeye gayret ediyor. Son olarak eylül ayındaki enflasyon 16 ay aradan sonra yeniden yükseliş eğilimi gösterdi. Böylece hükümetin ekonomi hedefi yine şaştı. Aylık olarak açıklanan enflasyon yüzde 3,23 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti.
Bununla beraber yıl sonu enflasyonu Merkez Bankasının piyasa katılımcıları ile gerçekleştirdiği beklenti anketinde yüzde 29,86, Anadolu Ajansının ekonomistlerle yaptığı ankette ise yüzde 30,09 öngörüldü. Peki bu rakamlar emekli ve memur maaşlarına nasıl yansıyacak.
2025 yılının enflasyonu yüzde 30 olarak gerçekleşirse Ocak ayında SSK ve BAĞKUR’luların emekli aylıkları 6 aylık enflasyon oranında, yani yüzde 11,42 oranında artış gösterecek.

Temmuz ayında memurların maaşlarına yüzde 15,57 oranında zam yapıldı. Yıllık enflasyon eğer yüzde30 olarak gerçekleşirse memur maaşlarına yüzde 17,79 oranında zam yapılacak.
Bu zam senaryosunda en düşük memur maaşı 50.503 liradan 59.487 liraya çıkacak. Bu zam senaryosunda en düşük memur emekli maaşı 22 bin 670 lira olacak.
Emeklilerin durumu ise daha içler acısı. En düşük emekli maaşı Temmuz'da 16.681 liraya çıkmıştı. Eğer enflasyon yüzde 30 olursa en düşük emekli maaşının Ocak ayında 18.809 lira olması öngörülüyor.
Özgür Özel: "Kemal Bey’in böyle bir şeye tenezzül etmeyeceğini düşünüyorum. Zaten 6 gün sonra yapılacak kurultay var. 6 gün sonra genel başkanın seçilmesini takip edecektir"16 izlenme
Fazıl Say, Saray’a gidiyor! İşte Say'ın gideceği tarih ve nedeni96 izlenme
Narin'i arama çalışmalarında yeni gelişme: Ekipler yeniden kaybolduğu yerdeki derede89 izlenme
Orman Genel Müdürlüğü Moldova ve Azerbaycan Delegasyonlarını memnuniyetle karşıladı34 izlenme
Yandaş Yeni Şafak, AYM üyelerini fotoğraflarıyla birlikte hedef gösterdi35 izlenme
Kılıçdaroğlu: Atatürkçülük milletin çıkarlarını savunmaktır!138 izlenme
Emekli vatandaştan zam isyanı: "Açlığa mahkum olduk açlığa... Karpuz 80 lira, hani enflasyon düşüyordu"51 izlenme
Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Ertürk’ün Meclis’e girişi yasaklandı23 izlenme
Emekliler böyle isyan etti: "O manda yoğurdu yesin gariban aç susuz kalsın"
Bakanlık duyurdu: Pavyon, diskotek, bar ve gece kulüpleri kapatıldı
TOKİ mağdurları sokağa çıktı: '5 yıl geçti evler yapılmadı, ödemeler 20 bine çıktı'
Özgür Demirtaş, Erdoğan'ın açıklamasını değerlendirdi: 'Her zaman kötü sonuçlanır'