Anasayfa1
30 Temmuz 2026 ( 7 izlenme )
Reklamlar

203 belediye YENi Parti’ye katılıyor


Meclis üyesi dağılımının kritik olduğu bazı il, ilçe ve beldelerde, belediye el değiştirmesin diye YENİ Parti’ye geçişler ve üyelik şimdilik askıya alındı.


CHP’den ayrılarak YENİ Parti’ye geçeceğini açıklayan belediye başkanı sayısı 203’e ulaştı. CHP’den istifaların ve YENİ Parti’ye üyelik işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sayının daha da artması bekleniyor.

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem 16 üye ile istifa etti

Bazı il ve ilçe ve belde belediyelerinde ise belediye meclisindeki siyasi parti dengeleri nedeniyle YENİ Partiye geçmek isteyen başkanlar, belediye el değiştirmesin diye şimdilik CHP’de kalmayı tercih ediyor. CHP son yerel seçimlerde 14 büyükşehir, 21 il, 337 ilçe ve 48 beldede başkanlığı kazanmıştı.

TUGAY’LA İRTİBATIM YOK

Bu arada YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın 200’ü aşkın belediye başkanının YENİ Parti’ye katılmak için istifa ettiğini duyurduğu basın açıklamasında, CHP’den istifa eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a değindi. Günaydın AKP’ye katılacağı iddiasının sorulması üzerine şunları söyledi: 
“Kendisiyle hiçbir iletişimim yok, nereden seçildiği belli. İzmir halkının tavrı, tutumu da belli. O tavra, tutuma uyumlu davrananlar siyasete devam edebilirler, ‘O tutum beni ilgilendirmez, ben istediğim gibi davranırım’ diyenler de halktan gerekli reaksiyonu görürler. Biz İzmir halkının taleplerine uygun bir davranış içerisinde olmasını kendisinden bekleriz.”

Anahtarı kargoyla Genel Merkez’e gönderdi

Butlan yönetimi tarafından 11 Temmuz’da Giresun İl Başkanlığı görevinden alınan Gökhan Şenyürek, aradan geçen sürede kente yeni bir il başkanı atanmaması nedeniyle il başkanlığı binasının anahtarını dün kargoyla CHP Genel Merkezi’ne gönderdiklerini açıkladı. Şenyürek “Genel Başkanımız Özgür Özel’in liderliğinde, YENİ Parti çatısı altında mücadelemize başlıyoruz” dedi.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Nevzat Bahtiyar'ın avukatına göre cinayet sebebi 'belli': "Başka ihtimal yok" Sonunda bu da oldu! Yabancı uyruklu kadın Türkiye’den Türk’ü kovdu: ‘Terk edin Türkiye’yi’ Emperyalizme yenilmeyen tek komutan ! Halkı O'na Atatürk dedi ! İran’dan savaş çıkaracak ABD açıklaması: 80 ABD’li terörist öldü