CHP’den ayrılarak YENİ Parti’ye geçeceğini açıklayan belediye başkanı sayısı 203’e ulaştı. CHP’den istifaların ve YENİ Parti’ye üyelik işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sayının daha da artması bekleniyor.

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem 16 üye ile istifa etti
Bazı il ve ilçe ve belde belediyelerinde ise belediye meclisindeki siyasi parti dengeleri nedeniyle YENİ Partiye geçmek isteyen başkanlar, belediye el değiştirmesin diye şimdilik CHP’de kalmayı tercih ediyor. CHP son yerel seçimlerde 14 büyükşehir, 21 il, 337 ilçe ve 48 beldede başkanlığı kazanmıştı.
TUGAY’LA İRTİBATIM YOK
Bu arada YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın 200’ü aşkın belediye başkanının YENİ Parti’ye katılmak için istifa ettiğini duyurduğu basın açıklamasında, CHP’den istifa eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a değindi. Günaydın AKP’ye katılacağı iddiasının sorulması üzerine şunları söyledi:
“Kendisiyle hiçbir iletişimim yok, nereden seçildiği belli. İzmir halkının tavrı, tutumu da belli. O tavra, tutuma uyumlu davrananlar siyasete devam edebilirler, ‘O tutum beni ilgilendirmez, ben istediğim gibi davranırım’ diyenler de halktan gerekli reaksiyonu görürler. Biz İzmir halkının taleplerine uygun bir davranış içerisinde olmasını kendisinden bekleriz.”

Butlan yönetimi tarafından 11 Temmuz’da Giresun İl Başkanlığı görevinden alınan Gökhan Şenyürek, aradan geçen sürede kente yeni bir il başkanı atanmaması nedeniyle il başkanlığı binasının anahtarını dün kargoyla CHP Genel Merkezi’ne gönderdiklerini açıkladı. Şenyürek “Genel Başkanımız Özgür Özel’in liderliğinde, YENİ Parti çatısı altında mücadelemize başlıyoruz” dedi.
Sözcü
O il karantinaya alınmıştı! İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden açıklama155 izlenme
'Kuvvetli suç şüphesiyle' tahliyesinden sonra yeniden tutuklanan IŞİD'ci, yine tahliye edildi!181 izlenme
Esad, 250 milyon doları Rusya'ya böyle kaçırdı32 izlenme
Rusya, Türkiye menşeli armutların Belarus üzerinden ülkeye girişini yasakladı!89 izlenme
Sağlıkçılara şiddet bitmiyor! Maskesiz gelen kadın, kendisini uyaran doktora saldırdı!82 izlenme
Başsavcılık duyurdu: Banka hesaplarına, şirketlerin ortaklık paylarına el konuldu37 izlenme
Uzman isimden flaş iddia: "Yoksulların parası MEB'e aktarılmış"34 izlenme
O masada 12 şehidin eli kanlı katili vardı46 izlenme
Zam üstüne zam gelince elektrikte serbest tüketici sayısı katlandı!
Dolar’daki günlük değer kaybı yüzde 5’i aştı! İşte piyasalarda son durum
HKP'den Bakan Selçuk hakkında suç duyurusu!
Eski bakan Recep Akdağ kendini böyle savundu! "Ben o kısımları bilmiyorum, hatırlamıyorum"