BloombergHT'nin haberine göre, enflasyon anketinde 23 kurumun beklentisi Mart ayında tüketici fiyat endeksinin bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 61,4 artması yönünde.
Mart ayı enflasyonu için yıllık bazda en düşük beklenti aylık yüzde 58,40 olurken, en yüksek beklenti yüzde 63,40 olarak kaydedildi.
Aylıkta ise en düşük beklenti yüzde 3,8; en yüksek beklenti yüzde 7 seviyesinde.
Ankette yıl sonu enflasyon beklentisini paylaşan 20 kurumun beklentisi yüzde 45'lik artış öngörüsüne işaret etti.
Şubat dönemi anketinde yıl sonu beklentisi yüzde 35 seviyesindeydi.
TCMB'nin yılsonu enflasyon tahmini yüzde 23,2 Hazine'nin ise yüzde 24 seviyesinde.
Şubat ayında yıllık enflasyon TL'deki birikimli değer kaybının etkisiyle gıda ve ulaştırma kalemleri öncülüğünde beklentilerin de üzerinde yüzde 54,44'e yükselmişti.
Enflasyondaki artışın ekonomideki kötü gidişi alevlendirmesi beklerken, ekonomi dinamiklerinin tepesinde bir değişim beklentisi de gözleri yeniden Resmi Gazete kararlarına çevirebilir.
Öyle ki; daha önce ekonominin faturası gerek Bakan gerekse Merkez Bankası yönetimindeki isimlere kesilmiş ve bir gecede Resmi Gazete kararlarıyla görevden almalar yaşanmıştı.
Sedat Peker ve Ünsal Ban davasında yeni gelişme40 izlenme
“Koltuğun sallanıyor”189 izlenme
130 fabrika Mısır’a göç etti, 90 bin kişi işini kaybetti24 izlenme
Cem Garipoğlu'nun mezarındaki kanlı poşetin sırrı ne? Münevver Karabulut'un ailesi harekete geçti33 izlenme
Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı övdü: En önemli özelliği istikrarlı ve güvenilir bir ortak olmasıdır.40 izlenme
Aşıyı bulduğunu duyuran Çin, insanlar üzerinde deneneceği tarihi verdi136 izlenme
AKP'den radar cezalarına geri adım! Trafik cezaları iptal ediliyor10 izlenme
Bir rezalet daha! '128 milyar dolar nerede?' afişi için tuhaf kaldırılma gerekçesi!69 izlenme
Atatürk'ün 101 yıl önce Time Dergisi'ne kapak olan fotoğrafının videosu ortaya çıktı
Megastar Tarkan'dan çok sert paylaşım! Kapadokya'daki yıkıma böyle isyan etti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca güncel verileri açıkladı: Can kaybı 5.891'e, vaka sayısı da 244.392'ye yükseldi!
Reuters: "Enflasyonda son 18 yılın zirvesi görülebilir"