Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, 2021 yılında 230 bin Suriyelinin Türkiye’de üniversite eğitimi için başvuruda bulunmasını beklediklerini söyledi.
Türkiye’de eğitim gören Suriyeli öğrenciler için düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Eren, Türkiye'de 150 bin uluslararası öğrencinin bulunduğunu, 16 bininin YTB burslusu olduğunu belirten Eren, bu öğrencilerin Afrika, Balkanlar, Doğu Avrupa, Türk cumhuriyetleri gibi dünyanın farklı bölgelerinden geldiklerini ifade etti.
Türkiye’de yaşayan 3,5 Suriyeli sığınmacı nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getiren Eren, 2012'den itibaren 15 bin öğrenciye burs imkanının sağlandığını belirterek, , bin 272 öğrenciye AB ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) fonları üzerinden üniversite bursu verildiğini bildirdi.
“230 BİNE YAKIN SURİYELİ BAŞVURACAK”
Türkiye’de üniversite eğitimi almak için Suriyelilerden yoğun talep geldiğini belirten Abdullah Eren, "Elimizdeki rakamlara göre, 2021'de 230 bine yakın Suriyeli üniversitelerde eğitim almak için bekliyor olacak veya başvuru yapacak. Çok yoğun bir talep bu, biz bunu karşılamaya çalışacağız" şeklinde konuştu.
Eren, AB ve BMMYK ile çok iyi iş birliğine sahip olduklarını kaydederek, bu ortaklık için kendilerine teşekkür etti ve her zaman iş birliğine açık olduklarını sözlerine ekledi.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/230binsuriyeliturkiyedeuniversiteokumakicinbasvuracak240611h.htm
Bir ilde ekmeğe 3. zam40 izlenme
Cargill işçileri, mahkeme kararına rağmen işlerine dönememelerinin ardından direnişlerini İstanbul'a taşıdı113 izlenme
Hazine'de 2020 enkazı! Kasada ürküten açık!131 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan ilk Atatürk anıtı hakkında talimat130 izlenme
Muharrem İnce'den 19'uncu Olağanüstü Kurultay için flaş çağrı496 izlenme
İran'ın İsrail'e yaptığı füze saldırılarında Tel Aviv böyle vuruldu126 izlenme
Voleybol Federasyonu'ndan Anıtkabir tepkilerine açıklama: "Atatürk'e bağlılığımız bakidir"20 izlenme
Hatay'da su sorunu devam ediyor: Depremzede yurttaşlar 19 Mayıs'ı metrelerce kuyrukta geçirdi46 izlenme
Emekli astsubay, özel düzenekle öğrencileri selden kurtardı!
İşçinin hakkı yağmalanıyor: Milyonlarca çalışanın kıdem tazminatı kaybı
Peş peşe kar tatili haberleri gelmeye başladı
Almanya'da yaşayan gurbetçi anlattı herkes ağzı açık dinledi! 'Telefon alır gibi tüm aile kendine araba alıyor'