
Yüsek Seçim Kurulu (YSK), Ocak ayı içinde yayınladığı listede seçime yeterliliğine sahip partiler arasında İYİ Parti'ye yer vermemişti. Seçim tarihi olarak 24 Haziran'ın belirlenmesi ile birlikte YSK, İYİ Parti'nin durumunu bir defa daha Yargıtay'a sunacak.
İHA’nın haberine göre; YSK yetkilileri, yasal bir değişiklik yapılmaması durumunda, İYİ Parti'nin seçimlere altı ay kala belli orandaki ilçe kongrelerini tamamlamadığı gerekçesiyle 24 Haziran seçimlerine katılamayacağını dile getirdi. AKP'nin, mağdur rolü oynamaması için İYİ Parti'nin seçimlere girmesinin önünün açılması konusunda gerekirse yasal değişiklik yapılarak 6 aylık sürenin 3 aya indirilmesi önerisinin MHP nezdinde karşılık bulmadığı öğrenildi. MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin bu öneriye itiraz etmesi nedeniyle AKP'nin gündeme getirdiği bu formülden vazgeçtiği belirtiliyor. AKP Sözcüsü Mahir Ünal da İYİ Partinin seçime katılma yeterliliği ile ilgili tartışmalarını, “Biz her zaman demokrasinin tesisinden yana olduk, bu çerçevede seçime girmek için yasalarla belirlenmiş şartları taşıyan partilerin 24 Haziran'da seçmenin karşısına çıkmasından yanayız. Ama kendi eksikliklerini bize fatura etmeye kalkışmasınlar” şeklinde değerlendirdi (İHA)
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/24haziranerkensecimioncesiflasiddiaiyipartiicinformulbulunamadi2363323/
DSÖ, corona virüsü resmen 'pandemi' ilan etti!83 izlenme
İşler zora girdi batık 2’ye katlandı22 izlenme
Bomba iddia: AKP, kazdığı çukura düşebilir!3232 izlenme
Rönesans Rezidans'a ruhsatı veren belediye başkanı konuştu: "TOKİ binaları bile yıkıldı"72 izlenme
Emekliye kötü haber: AKP ve MHP reddetti10 izlenme
Memurlar isyanda! Zamlara karşı şemsiye açtılar31 izlenme
Borç polemiği: CHP’li Ortahisar Belediye Başkanı kalem kalem açıkladı32 izlenme
'Kudüs'e asker gönderelim' diyen Fatih Erbakan, askerliğini bedelli yapmış!78 izlenme
29 bin 77 Taşınmaz Sadece İstanbul'dan Satıldı! 4 Ülkenin Yüzölçümünden Fazla...
Hafize Gaye Erkan için 'yan gel yat Osman' dönemi bitti
Erzurum'da kar altında ucuz et kuyruğu... "Beyefendi sizi polise şikayet edeceğim. Hakkınız var mı bizi çekmeye. Utanmıyor musunuz bizi çekmeye"
Özgür Demirtaş faizi artırarak enflasyonu paramparça eden ülkeyi paylaştı