Cumhurbaşkanlığı sisteminin üçüncü bütçesi olacak 2021 yılı bütçe yasa teklifi TBMM'de AKP ve MHP'nin çoğunluk oylarıyla kabul edildi. Yoksulluktan elektrik faturalarına yüklenen temsil ağırlama giderlerine kadar birçok güncel konuda sert tartışmalara sahne olan bütçe görüşmeleri 12 günlük maratonun ardından tamamlandı.
Cumhurbaşkanının onayı sonrası 1 Ocak 2021'de uygulamaya girecek bütçeyle hükümete önümüzdeki yıl için toplam 1 trilyon 328 milyar lira harcama yetkisi verildi. Bu harcamalara karşılık hükümet yıl içinde vatandaşlardan toplayacağı vergi ve cezalar başta olmak üzere 1 trilyon 82 milyar lira gelir elde etmeyi öngörüyor.
UMUT BORÇLANMADA
2021 yılında bütçe 246 milyar 225 milyon lira açık verecek ve çeyrek katrilyonu aşan bu açık Hazine tarafından yapılacak iç ve dış net borçlanmayla karşılanacak. Hükümet, bütçeden aldığı yetkiyle açığın finansmanı dışında olası kaynak ihtiyaçlarını karşılamak için devleti ilave 246 milyar lira daha borçlandırabilecek. Böylece önümüzdeki yıl hükümet toplamda 271 milyar liralık borçlanma yapılabilecek.

Ayasofya'ya kamyon sokmuştu: Erdoğan'ın arkadaşı Diyanet Vakfı'nın heyetine girdi14 izlenme
Bakan: "Hayatında oradan geçmemiştir" dedi, Profesör ÇED Raporu ve tezleriyle yanıt verdi!51 izlenme
Ücretsiz olacaktı, zam geldi! Seçim vaadi unutuldu42 izlenme
YSK: Filigranı varsa lekeli mühürsüz zarf da geçerli sayılacak!119 izlenme
Faturalara zamların sonu gelmiyor! 5 aboneden 1’i faturayı zamanında ödeyemiyor!59 izlenme
AKP'de bir ilk! AKP’nin aday tanıtım toplantısı öncesi kavga çıktı!611 izlenme
Eski AKP'li vekilin başkanlığını yaptığı Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nda usulsüzlük!72 izlenme
Dehşet anları ortaya çıktı! ABD'nin Philadelphia kentinden Meksika'ya hasta taşıyan ambulans uçak yere çakıldı36 izlenme