Konya'da Bozkır Barajı İskanı İnşaatı isimli şantiyede çalışan 45'e yakın işçi 3 aydır ücretlerini alamadıklarını ve yüklenici firma tarafından işten çıkarılmakla tehdit edildiklerini ileri sürdü.

Alacaklarını almadan şantiyeden çıkmayacaklarını belirten işçiler, yüklenici firma tarafından yemek, su ve elektriklerinin kesildiğini ileri sürdü. Yaşadıkları durumu cep telefonu kamerasıyla kaydeden inşaat işçileri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yetkililere seslendi.

“BİZE SAHİP ÇIKACAK DEVLET İSTİYORUZ”
Polis çağırarak şantiyeden çıkartılmak istendiğini belirten işçiler, şu ifadeleri kullandı;
*Yapı Ve Yapı İnşaat 3 aydır paralarımızı ödemediği gibi bizi işten çıkardı. Bizler alacaklarımızı almadan köyümüze dönelim diye elektriğimizi suyumuzu kestiler.
*Şu an karnımızı bir parça ekmek ve peynirle doyurmaya çalışıyoruz. Şantiyeye polis çağırarak bizi buradan atmak istediler. Dışarı da ateş yakarak ısınıyor, eylememizi sürdürüyoruz.
*Perişan haldeyiz. Devlet nerede. Bize sahip çıkacak devlet istiyoruz. Evimize de gidemiyoruz. Cebimizde 5 kuruş paramız yok.
*Biz corona virüsünden dolayı dışarı çıkıp herhangi bir devlet yetkilisine de durumumuzu anlatamıyoruz. Burada böylece kaldık.
AKP Yalova adayı Meliha Akyol'un yanında bir tarikat şeyhinin duası 'Allahım şeriatı bu ülkeye hakim kıl, Laikçilerin ve Cumhuriyetçilerin sonunu getir !'2232 izlenme
Emre Tezmen ve Serdar Turhan'ın gözaltına alınma anları! Borsa depreminde pes dedirten savunma49 izlenme
Otopark gelirleri bakanlığa devredildi, ilçede kriz çıkardı: Bu uygulama kayyumdan farksız33 izlenme
1 milyon lira ödeyemeyen firmaya 1 milyarlık iş verildi!148 izlenme
İBB davasında ikinci celsenin 33. günü: İmamoğlu 4 gün savunma yapacak70 izlenme
Güney Koreli fenomene Kadıköy'de tacize kelepçe! Şüpheli erkek tutuklandı, ifadesi ortaya çıktı34 izlenme
‘Ekonomi resesyona sürükleniyor’519 izlenme
Sinan Ateş cinayetinin gerekçeli kararındaki şifreler neler? Ayşe Ateş anlattı: "Kaçınılmaz sona doğru yaklaşıyorlar"38 izlenme