İddianamede, İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde temelleri atıldığı iddia edilen bir “sistem” aracılığıyla kamu kaynaklarının usulsüz biçimde yönlendirildiği, bu yapının zamanla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne taşındığı ve elde edilen gelirlerin bir kısmının örgütsel faaliyetlerde kullanıldığı ileri sürüldü.
Belgede, söz konusu yapının yalnızca maddi kazanç sağlamak amacıyla değil, aynı zamanda İmamoğlu’nun mensubu bulunduğu CHP içerisinde etkisini artırmak ve nihayetinde Cumhurbaşkanlığı adaylığını hedeflemek için kurulduğu iddia edildi.
İddianamede yer alan ifadelere göre; örgüt faaliyetlerinin finansmanında usulsüz ihale, imar ve ruhsat süreçlerinden elde edilen gelirlerin belirli oranlarda “sisteme aktarıldığı”, bu gelirlerin hem kişisel zenginleşme hem de siyasi güç elde etme amacıyla kullanıldığı savunuldu.
İddianamedeki ifadelerde çok sayıda duyuma, tahmine ve kişisel kanaate dayalı anlatım işaret eden sözlerin bulunması dikkat çekti. İddianame genelinde şu kalıplar şöyle:
İzmir'de İstanbul Sözleşmesi için toplanan kadınlara polis müdahalesi! Çok sayıda gözaltı var!88 izlenme
Erdoğan bu kez kalabalığa seslenemedi, çünkü kimse gelmedi!14117 izlenme
1.2 milyon TL maaş aldığı iddia edilen rektör VIP kontenjandan hacca gitti38 izlenme
Gazday Genel Müdürü: "5 günlük gaz kaldı"49 izlenme
İBB'ye film gibi kumpas: AKP, İstanbul’da çalışır durumdaki özel halk otobüsünün şoförüyle anlaşıp, otobüsü bozukmuş gibi göstererek çekim yapmış!47 izlenme
Asgari ücretten 1000 lira daha gitti21 izlenme
Özgür Özel Muğla'dan Erdoğan'a seslendi! "Bir tek şey istiyoruz: Erken seçim"31 izlenme
Ayhan Bora Kaplan Davası'nda karar açıklandı56 izlenme
Sigara ve alkolde ÖTV zammı!
Mansur Yavaş: "Ne sınırlarımızın ne üniter yapımızın değişmesine asla izin verilemez! AİHM'e göre terörist başının muhatap alınması hukuk sistemine aykırı"
AKP'li belediye başkanı için istenen ceza belli oldu! Rüşvet çarkı dudak uçuklattı
İşkence edilen bebeğin davasında yeni gelişme!