AKP iktidarı kamuya ait arazileri satmaya hız verdi. Son olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Muhammen bedeli 2 milyar 882 bin 791 TL olan yaklaşık 2 milyon 454 bin 735 metrekare büyüklüğündeki; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Artvin Aydın, Batman, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon’da bulunan 307 arsa, açık artırmayla satılacak denildi.
KDV’DEN MUAF YÜZDE 25 PEŞİNAT 60 AY VADE
Alıcıların, konut, ticaret, sanayi, turizm tesis alanı, sanayi tesisi ve akaryakıt istasyon alanları niteliğindeki arsalara yüzde 25 peşinat 60 ay vade ile sahip olabilecekleri belirtildi. Ayrıca arsaların KDV’den muaf şekilde satılacağı açıklandı.
22 Aralıkta saat 10.30da yapılacak açık artırmada Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ, Diyarbakır, Muğla ve İzmir’de bulunan arsalar, 23 Aralık 2021 Perşembe 10.30 da açık artırmada ise Aydın, Antalya, Ankara, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Mersin, Manisa, Artvin, Samsun, Trabzon, Elazığ, Adana, Afyonkarahisar, Batman, Çorum, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Kayseri, Kırşehir, Konya ve Malatya’da bulunan arsaların satışı gerçekleştirilecek.
Satışa sunulan arsalar arasında Adana konut, Anakara Etimesgut’ta ticaret, Antalya’da konut, turizm tesis alanı, Aydında konut, otopark, Elâzığ’da köy yerleşik alanları, Giresun’da ise kreş alanı bulunuyor.
İzmir’de satışa sunulacak arsalar arasında sanayi depolama, küçük sanayi sitesi, konut alanları da bulunuyor. Konya’da et ve süt ürünleri entegre tesis alanları, Manisa’da tarımsal nitelikli alanlar, Muğla’da konut alanları bulunuyor.
Ayrıca Konya Karapınar ve Trabzon Beşikdüzü’nde ise Akaryakıt istasyon alanları da satışa sunuldu.
İKİ OTURUMDA SATILACAK
Açık artırma, 22 Aralık 2021 Çarşamba 10.30 ve 23 Aralık 2021 Perşembe 10.30 saatlerinde iki ayrı oturum halinde yapılacak.
Oturumlar, Ankara The Green Park Hotel ile TOKİ İstanbul Hizmet Binasında gerçekleştirilecek. Ayrıca internetten de “www.emlakmuzayede.com.tr” teklif verilebilecek.
AKP iktidarı hiç kabul etmek istemese de İstanbul’da yine metrelerce ‘ucuz ekmek’ kuyruğu oluştu!74 izlenme
CHP'den teğmen açıklaması: 'TSK'ya yeni bir operasyon'39 izlenme
İmamoğlu: "Altılı Masa'nın en büyük neferi olacağım"47 izlenme
AKP koridorlarında bu fısıltı kulaktan kulağa dolaşıyor: Mehmet Şimşek'ten rahatsız olanlar operasyon mu çekti?46 izlenme
Enflasyon rakamları açıklandı: TÜİK'e göre 57,68 ENAG göre yüzde 121,6257 izlenme
Memur ve emekli zamları yanlış mı hesaplandı? Çarpıcı iddialar!66 izlenme
Türkiye'den insan manzaraları...Bedava baklava için yaşananlar...353 izlenme
TÜGVA belediye otobüsüne binmiş!52 izlenme
Eren Erdem’in babası işten çıkarıldı!
Yurttaşlar can derdindeyken Bekir Pakdemirli! "Bana göre HES'ler bu işin sebebi yerine mağduru oluyor"
Mahkemeden kritik karar: İmamoğlu yasakları iptal edildi
Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında flaş gelişme yaşandı: Başsavcıyı tehdit eden hesap Ülkü Ocakları Yöneticisi çıktı