Kısa Dalga’dan Hale Gönültaş’ın haberine göre, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Zafer Umutlu ve Haşem Sordabak’ın 10 Ekim 2024’te gözaltına alınarak tutuklandığı belirtildi. Şüphelilerin evlerinde, toplatma kararı bulunan yayınlar ile çeşitli notlar ele geçirildiği, haklarında “terör örgütü üyeliği” ve “öldürmeye teşebbüs” suçlamalarıyla dava açıldığı kaydedildi.
Kocaeli 1 No’lu F Tipi Cezaevi’ne gönderilen Umutlu ve Sordabak’ın yaklaşık 6 ay tutuklu kaldıktan sonra 18 Nisan 2025’te tahliye edildiği öğrenildi.
Söz konusu IŞİD’liler, tahliye olmalarından 8 ay sonra bugün Yalova’da emniyet birimleriyle karşı karşıya geldi. Çatışmada 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li terörist öldürüldü.
Öldürülen Zafer Umutlu’nun, tutuklanmasından önceki savcılık ifadesinde “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni 'Tağut' (şeriat dışı) olarak görüyorum. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılık yemini eden polisler kafirdir. Askerlik yapmak ve oy kullanmak küfürdür. Cumhurbaşkanı’nı kafir olarak görüyorum” dediği öğrenildi.
IŞİD’li Haşem Sordabak’ın ise daha önce babası ve kardeşlerini “kafir” ilan ederek üzerlerine ateş açtığı gerekçesiyle tutuklandığı öğrenildi. İddianamede, Sordabak’ın annesini kaçırarak IŞİD’in AfganistanPakistan bölgesindeki yapılanması olan Horasan Ordusu’na (ISKP) katmak istediğini açıkça beyan ettiği bilgisi yer aldı.
Prof. Daron Acemoğlu'ndan 'ekonomik kriz' yorumu: "Diktatörlükler hiçbir zaman kendi başlarına gitmiyorlar"46 izlenme
Barınma krizine böyle çözüm buldular! Boğaziçi Üniversitesi'nde kulüp odaları zorla boşaltılıyor47 izlenme
Bürokraside siyah isyan: 5 yıldır zam almadılar, eyleme başladılar39 izlenme
Halil Falyalı cinayetinde İstanbul’da 2 kişi daha gözaltına alındı67 izlenme
‘Halk yoksulluk, işsizlik ve umutsuzluğa mahkum’111 izlenme
İstanbul’da yaşamanın maliyeti yüzde 56 arttı27 izlenme
Batı Karadeniz sele teslim: Kastamonu'nun 8 ilçesi sular altında70 izlenme
Yeniden değerleme oranı belli oldu! Vergi ve cezalara yeni yılda yüzde 9.11 zam gelecek!137 izlenme