TBMM’nin 27. döneminde görev yapan 314 milletvekili, 14 Mayıs seçimlerinin ardından yeniden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girememişti. Vekillikleri sona eren 314 isme Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için toplam 70 milyon TL ödenmişti. Mayıs ayının yarısı ve haziran aylarında vekil olmadıkları halde fazladan ücret alan 314 vekilden; Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, eski İYİ Parti Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, Eski AKP Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, ”Biz bu parayı hak etmedik” diyerek parayı iade etmişti.
Tekirdağ’da yaşayan Salim Koçak adlı yurttaş, 310 eski milletvekili ile TBMM başkanı hakkında Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Koçak, suç duyurusu dilekçesinde, “310 eski milletvekili fazladan ödenen parayı iade etmemişler, halkın vergileriyle toplanmış paranın, yani halkın/devletin parasının üstüne çökmüşlerdir. Bu yaptıkları hak, hukuk, adalet, demokrasi ve insan şeref, namus ve haysiyetiyle asla bağdaşmayan bir utançtır” ifadelerine yer verdi.
Salim Koçak, 310 vekilin Meclis’te, “toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma…” diye yemin ettiğini hatırlatarak “Bu yaptıkları yemini çiğnemektir. Zira böylece toplumun huzur ve refahı için milli dayanışma ve adalet anlayışına aykırı hareket etmiş olmaktadırlar” dedi.
Dilekçede, Anayasa’nın 2. ve 5. maddelerini de hatırlatan Koçak, “Söz konusu milletvekilleri, aldıkları paranın yarısı yanlışlıkla ödenmiş olmasına rağmen iade etmemekle bu hükümlere aykırı hareket etmiş olmaktadırlar. Dolayısıyla topluma iyi örnek olması gerekenler tam aksine kötü örnek olmuşlardır” görüşünü ileri sürdü.
Tele1
Lagarde, ECB Yönetim Konseyi'nin bugün enflasyonu 3 ana faiz oranını 25 baz puan artırdığını söyledi25 izlenme
"Yağ gibi kayıyor" diye övülen yolun altı mağara çıktı, asfaltı ilk yağmurda çöktü23 izlenme
9 makamlı rektör, Güldür Güldür'de canlandırılmıştı! 'Liyakat beyefendi liyakat'52 izlenme
Cem Toker, Köfteci Yusuf'a destek için gitti, fotoğraf paylaştı21 izlenme
İki anket birden açıklandı! Erken seçim olursa hangi parti ne kadar oy alır?3689 izlenme
İnme vakalarının tedavisi için hızlı müdahale hayati önem taşıyor29 izlenme
Milyonlarca emekliyi ilgilendiren gelişme: Uzman isim EYT'yi işaret ederek tek tek açıkladı32 izlenme
Kapatılan TRG Hospitalist mağduru aile: "Doktor hala görevde!"41 izlenme
AKP eski milletvekili Mehmet Metiner ile AKP İstanbul milletvekili Mücahit Arınç havalimanında birbirine girdi!
Sokak röportajında Instagram yasağını eleştiren vatandaş söylediği sözler sebebiyle tutuklandı!
Erdoğan imzaladı: 800'den fazla ürüne ilave gümrük vergisi!
Mersin'deki Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının yemekhanesinden şok görüntüler!