Derinleşen ekonomik krizle birlikte milyonlarca kişi kömür, barınma, gıda gibi farklı konularda devlet yardımı ile ayakta kalmaya çalışıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yardım hattı Alo 144’ü, 4 yılda 34 milyon 3 bin 818 kişi arayarak yardım istedi.
Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise bu yoksulluğu, “Yararlanıcı sayısı artışı, yoksulluğun artmasından ziyade, daha fazla vatandaşımıza daha fazla yardım çeşidiyle ulaşan sosyal devlet uygulamalarının yaygınlaşmasından kaynaklanıyor” diye savundu.
FARKINDALIK VE BİLİNÇ ARTMIŞTI
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili İdris Şahin’in yardım hattına başvuru yapan vatandaşlara dair soru önergesine yanıt veren Bakan Göktaş, “Alo 144 yardım hattını yardımlar için 2020’de 6 milyon 638 bin 270, 2021’de 6 milyon 26 bin 918, 2022’de 9 milyon 7 bin 545, 2023’te 7 milyon 383 bin 143, 2024’te 4 milyon 947 bin 942 başvuru yapılmıştır” dedi.
Göktaş yoksulluğun arttığını görmezden gelerek, sosyal yardımlara başvuru kanallarının çeşitlendirildiğini, vatandaşlarını sosyal yardımlar alanındaki farkındalık ve bilgi düzeylerinin arttığını hatırlattı. Yardım çağrılarının artışını bu bilinçteki artışa bağladı.
Sözcü
İsrail tankları Refah'a girdi: Hareket eden her şeyi vuruyorlar46 izlenme
Meclis yemekhanesinde AKP'li milletvekilleri ile MHP'li milletvekillerinin kavgası!571 izlenme
İmamoğlu'nun avukatı Nusret Yılmaz adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı21 izlenme
İBB iptal ettirdi, bakanlık yeniden planladı51 izlenme
Alevi diye fişlenmişti! Ordu'ya sürülen hakim hayatını kaybetti404 izlenme
Ege Denizi'nde deprem41 izlenme
AKP’nin Adana’daki gençlik şöleni için skandal iddia! "Gençlik Şöleni için vatandaşları taşıyan araçların ücretleri baskıyla okul ödeneklerinden ödetildi"47 izlenme
Kameraların bantlandığı otelin müdürleri hakkında gözaltı kararı45 izlenme
AKP kulisleri çalkalanıyor! İstanbul İl Başkanı Kabaktepe görevden alınabilir
Muharrem İnce, CHP'deki muhaliflerle buluştu: ‘Yakmayın, yıkmayın’
Sokak röportajında konuşan kadın: "Atatürk yaşamış olsaydı bu toplumu görseydi ‘Ben bunun için mi savaştım’ diyerek oturur ağlardı"
Özgür Karabat canlı yayında açıkladı: "Bazı CHP milletvekillerinin savcılık tarafından teknik-fiziki takibe alındığı yönünde bize bilgi geldi"