Adalet Bakanlığı, 39 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle hazırlanan 63 fezlekeyle ilgili işlemleri tamamladı. Bakanlık, bu dosyaları TBMM'ye iletilmek üzere Cumhurbaşkanlığı'na gönderdi.
Gönderilen fezlekelerden 53'ü, HDP'li 32 milletvekili hakkındaki suçlamaları içeriyor. HDP Van milletvekilleri Sezai Temelli ile Muazzez Orhan Işık hakkında 4'er, HDP Van Milletvekili Tayip Temel ile HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran hakkında 3'er fezleke bulunuyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in ise 4 fezlekesi yer alıyor.
ARALARINDA KEMAL KILIÇDAROĞLU VE ÜMİT ÖZDAĞ'IN DOSYASI DA VAR
Gönderilen fezlekeler arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Cumhurbaşkanına hakaretten" bir dosyası bulunuyor.
Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkındaki fezleke ise tartışma programında Gazeteci Latif Şimşek'e yönelik eylemlerinden dolayı "kasten yaralama", "alenen hakaret" ve "tehdit" suçlarını kapsıyor.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında hazırlanan bir fezleke de gönderilen dosyalar arasında yer aldı.
Yeniçağ
Bakan Işıkhan açıkladı: Emeklilere zam yerine özel indirim33 izlenme
Vatandaşın döviz sevgisi bitmiyor!162 izlenme
İsveçli Casus için İran Mahkemesinden İdam Kararı36 izlenme
EYT’lilerin yeni hayal kırıklığı: Maaş zamları yüzde 17-18’de kalacak31 izlenme
AKP'nin Eylül karnesi belli oldu: Yüzde 10'lara kadar düştü10 izlenme
İstanbul ve Ankara için tehlike çanları çalıyor!40 izlenme
Kılıçdaroğlu: "Yolsuzluk yapanla helalleşmeyeceğiz"33 izlenme
Bir yabancı uyruklu sapık daha yakalandı! Gizlice fotoğrafını çektiği kadından tokatı yedi!57 izlenme
'Cinci' Dalgalı hakim karşısında: "Birşeyler yazıyormuş gibi yaptım, kendimde değildim"
Nutuk’u yasaklayan müdür görevden alındı!
AKP 'Andımız' yazarı Reşit Galip için 'şaibeli' dedi ama 'Kafatasçı' değil 'Köylü'
Yaşam Boyu Onur Ödülünü TTB’ye adayan Rutkay Aziz: Onlar geldikleri gibi gidecekler, siz kalıcısınız