31 Mart yerel seçimlerinde seçmeninden sert bir cevap alan AKP ikinci parti konumuna gelirken CHP ise uzun yılların ardından birinci parti oldu. Adıyaman, Afyonkarahisar, Şanlıurfa, Bursa, Denizli gibi AKP'nin kalesi olarak görülen şehirler CHP'ye geçti.
HBS Araştırma Şirketi tarafından 3 bin 200 kişinin katılımıyla düzenlediği anket iktidar ve muhalefet arasındaki farkın açıldığını ortaya koydu.
4 farklı anket sonucu açıklayan HBS, katılımcılarına "Olası bir 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aşağıdaki olasılıklar olur ise oyunuzu hangi adaya verirsiniz?" sorusunu yöneltti.

Ankete katılanların yüzde 51.7'si Ekrem İmamoğlu derken, yüzde 40.3'ü Erdoğan dedi. Yüzde 8'lik dilim kararsız seçeneğini tercih etti.

Aynı soru Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adaylığı için sorulduğunda katılımcıların yüzde 51.4'ü Mansur Yavaş derken, yüzde 39.2 Erdoğan'ı tercih etti. Kararsızlar ise yüzde 9.4 olarak çıktı.
Milletvekili genel seçimlerine ilişkin yapılan anketlerde de farklar açılmaya devam ediyor. Katılımcılara "Bu pazar günü Milletvekilliği seçimi olsa, oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusu soruldu.
Ankete katılan katılımcıların "yüzde 36.7'sı" CHP'ye oy vereceğini belirtirken, AKP'ye oy vereceğini belirtenlerin oranı "yüzde 28.2'de" kaldı.
Anketin İstanbul sonuçları şöyle:

Anketin Ankara sonuçları ise şöyle:

Sözcü
Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na net cevap: "Kurultay kararını görmeden görüşmem"20 izlenme
İzmir'de 'Andımız' nöbeti110 izlenme
İnce’den 24 Haziran özrü: Elimde olmayan nedenlerle açıklama yapamadım420 izlenme
İlkokulda dağıtılan hikaye kitabında skandal ifadeler!393 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 5.670 yeni vaka tespit edilirken, 59 kişi hayatını kaybetti, 5.126 kişi sağlığına kavuştu!62 izlenme
Bakan yardımcısından memur adaylarına tehdit!117 izlenme
İmamoğlu: "Milletin oy verdiği insan, insan ayırt edemez. Bu anlayışın bir an önce bu memleketin başından ve ruhundan defolup gitmesi lazım"26 izlenme
İmamoğlu'ndan 'Fatma Betül Sayan Kaya' yanıtı: 'Hesabı sorulacak'81 izlenme
Orman Kampı'nda ağaç katliamı alarmı: Kesim alanı ilan edildi, onlarca sağlıklı ağaç işaretlendi
Antalyalı vatandaş '2 Üniversite bitiren oğlum işsiz, engelli oğlumun maaşı kesildi, geçinemiyoruz ama AKP'den memnunum !'
Sosyal medya İktidara teslim
Hani 2019'da Türkiye semalarında olacaktı? Yerli uçak hayali rafa kalktı Boeing'ten 225 uçak alındı