CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “TRT'den binlerce kişi maaş alıyor ama kaynaklar dışarıya akıtılıyor. Örneğin ‘Kuşlar Bizim Gibi' adlı dizi dışarıya yaptırıldı ve toplam maliyeti 4 milyon 450 bin Euro oldu. 31 Temmuz 2014 tarihinde TRT'ye teslim edilen dizi 4 yıl sonra yayına girdi'' dedi.
CHP'li Gürer'in önergesini cevaplayan Fuat Oktay da “Kuşlar Bizim Gibi adlı yapım gecikmeli olarak yayınlanmıştır” dedi.
TRT DESTEKLİ ANİMASYON
“Kuşlar Bizim Gibi” adlı animasyon, BosnaHersek yapımı ilk uzun metraj animasyon filmi olmuştu. Yapımcı Prime Time adlı şirketin, Feridüddin Attar'ın “Mantıku'tTayr” isimli manzumesinden hareketle hayata geçirdiği projenin toplam bütçesi 7.5 milyon Euro oldu. Projenin yatırımcıları arasında Türkiye'den de TRT yer aldı ve parasal destek sağladı. Filmin ilk gösterimi Almanya'da Stuttgart Uluslararası Animasyon Filmleri Festivali'nde, 5 Mayıs 2017 tarihinde yapıldı. 16 Ekim 2018 tarihinde de TRT tarafından gecikmeli olarak yayınlandı.
"Rantını kaybedince milletin malına saldırmaya başladılar"135 izlenme
Kocaeli'deki patlamadan sonra görevden alınmıştı: İŞKUR Müdürü AKP'li Şevki Yılmaz'ın yeğeni çıktı10 izlenme
Emekliler kampanya başlattı: Resmi Gazete’yi etiketleyip paylaşıyorlar42 izlenme
Özel İletişim Vergisi Meclis’e soruldu!78 izlenme
AKP'li Tevfik Göksu dosyaları kaçırdı25 izlenme
TSK zırhlı konvoyları Münbiç hattına indi16 izlenme
Ankara’nın kaymağını yemeye devam!165 izlenme
Rojin Kabaiş’in babasından çok konuşulacak açıklama: Yetkilileri işaret etti20 izlenme
Fazlı Tonar isimli sözde hoca "fakirliğin sebeplerini" sıraladı: "Çıplak yatmak"
Yollar köstebek yuvasına döndü, AKP’li başkan sorunu gidermek yerine helallik istedi
Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Resmi açıklama geldi
TÜGVA ve birçok gerici yapı festivallere savaş açtı: Yasaklansın