Türkiye 16 yaşında direksiyona geçip bir kişinin ölümüne sebep olan daha sonra da annesi tarafından yurt dışına kaçırılan Timur Cihantimur'u konuşurken geçen yıl yaşanan cinayet gibi bir kazada önemli bir gelişme yaşandı.
İzmir'de geçen yıl 30 Haziran'da 19 yaşındaki Yusuf İslam Koçak, makas atarak ilerlediği yolda Özcan Özer (57) yönetimindeki, içinde 11 kişinin bulunduğu otomobile yandan çarptı.
Özer'in kontrolünü yitirdiği otomobil, refüjü aşarak, karşı yönden gelen İsmail Akdar'ın kullandığı yolcu minibüsüyle çarpıştı.
Kazada sürücü Özcan Özer, aracında bulunan Sibel Özer (54), Şengül Akbaş (64), sürücünün oğlu Ali Alperen Özer (18) ile minibüste yolcu olan Mustafa Kemal Karaca (86) yaşamını yitirdi. Kazada 20 kişi ise yaralandı
KAZA ANI ANBEAN GÖRÜNTÜLENDİ
Kaza anı ise bir otomobilin araç kamerasına yansıdı. Görüntüde, hafif ticari aracın Özcan Özer'in kullandığı otomobile hızla yandan çarptığı, çarpmanın şiddetiyle kontrolden çıkan otomobilin refüjü aşıp, karşı yöne geçerek minibüsle çarpıştığı anlar yer aldı.
Kazada otomobile çarptıktan sonra hızla uzaklaşan hafif ticari aracın sürücüsü Yusuf İslam Koçak, yakalanıp, gözaltına alındı. Koçak, sorgusunda, önündeki bir aracı sollarken direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söyledi.
"MAKAS ATARAK ARAÇ KULLANMADIM"
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Koçak tutuklandı. Koçak'ın ifadesinde şunları söyledi:
"Ticari aracımla sağ şeritte seyir halindeydim. Önümdeki servis aracını sollamak için sinyalimi yaktım. Sola geçtikten sonra önümdeki aracı ilk önce görmemiştim. Gördükten sonra panik yaptım. Hemen sağ seride geçtim.
Bu sırada direksiyon hakimiyetini kaybettim, sağdaki bariyerlere çarptım. Çarpmanın etkisiyle araç tekrar sol seride doğru gitmeye başladı. Soldaki araca çarpmamak için direksiyonu tam sağa kırdım. Buna rağmen kullandığım araç, otomobile yandan çarptı.
Sollamaya çıktığım sırada aracımın hızı hatırladığım kadarıyla 7080 km civarındaydı.
Olay yerinden korktuğum için hızlıca uzaklaştım. Daha sonra kazayı yakınlarıma haber verdim. Avukatım ile jandarma karakoluna müracaatta bulundum. Ben kesinlikle makas atarak araç kullanmadım. Böyle bir kazaya sebep olduğum için pişmanım" dedi.
KUSUR TİCARİ ARAÇ SÜRÜCÜNDE
Kazayla ilgili çıkan tespit tutanağında ise otomobil sürücüsü Özcan Özer ile minibüs şoförü İsmail Akdar'ın kusursuz olduklarının belirlendiği, tüm kusurun ticari araç sürücüsü Yusuf İslam Koçak'ta olduğu kaydedildi. Tutanakta şu ifadelere yer verildi:
"Bu kazanın oluşumunda 35 ADF 564 plakalı araç sürücüsü Yusuf İslam Koçak'ın 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda yer alan 46/2C maddesini içeren aksine bir işaret bulunmadıkça trafiği aksatacak veya tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirmek maddesini ihlal ettiği, diğer araç sürücülerinin bu kazada herhangi bir kusurunun bulunmadığı kanaatine kaza yeri incelemesi, sürücü beyanı ve kamera kayıtları neticesinde varılmıştır."
Ayrıca yapılan kontrolde, Koçak'ın alkolsüz olduğunun tespitine de tutanakta yer verildi.
İDDİANAME HAZIRLANDI
Ticari aracın sürücüsü Yusuf İslam Koçak için 'bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan toplam 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Ağır Ceza mahkemesi, iddianameyi kabul etti. Özer ve Akbaş ailelerin avukatı Aykut Dikencik, "Bu gibi kazaların tekrarlanmaması için mahkemenin sanığa en ağır cezayı vermesi hususunda ciddi olarak mücadelemize devam edeceğiz" dedi.
Sözcü
Erdoğan konuştu, sosyal medya ayağa kalktı! #HelalEtmiyorum #HemenSeçim87 izlenme
Yandaş yazardan Atatürk'e ve Anıtkabir'e çirkin sözler!266 izlenme
Narin'in kaybolduğu gün paylaşılan mesajın sırrı: Aileden kimse cevap veremedi109 izlenme
Gaziyi darp eden komşusu tutuklandı!62 izlenme
İliç’teki madene onayı Murat Kurum vermiş! “Asli kusurludur yargılanmalı”44 izlenme
Eğitime 'kar' arası! 5 Ocak'ta bu illerde okullar tatil edildi12 izlenme
Lisede skandal! Oruç tutmadığı için sınıftan atıldı!82 izlenme
MİT’ten kritik FETÖ operasyonu!194 izlenme
Kuryeyi öldüren Somali Cumhurbaşkanı’nın oğluna sadece 6 yıl ceza isteniyor
İçişleri Bakanlığı, İBB Teftiş Kurulu’nun incelediği dosyaya el koydu! Milyonluk seçim sandviçleri soruşturması yarım kaldı!
Nadir elementlerde Ar-Ge ve işbirliği şart
Yurttaşın parasını garanti ödemeler için ipotek ettiler