Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın, yol yapmak ile övünen AKP’lilere yönelik eleştirilere yönelik kullandığı “Yollar sayesinde birilerinin karnı doyacak” ifadesi, gözleri Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) ihalelerine çevirdi. 20112022 döneminde KGM’den en fazla ihale alan ilk beş şirket arasında Cengiz, Makyol ve Özaltın İnşaat şirketleri yer aldı.
BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 6 Ekim’de IBIAExpoYatak Yan Sanayi ve Teknolojileri Fuarı açılışında konuştu. Açılışta değerlendirmelerde bulunan Varank, yıllardır duble yol yapmakla övünen AKP'li isimlere yöneltilen eleştirilere de değindi. Dikkat çeken ifadeler kullanan Bakan Varank, "Duble yollar yaptık. Köprüler yaptık. Ulaşım ağını olması gerektiği seviyeye getirdik. Diyorlar ki 'Biz yolları mı yiyeceğiz?’ Tabii ki yolları yemeyeceksiniz ama o yollar sayesinde, o ulaşım ağı sayesinde oluşan ticaret ve ihracatla birileri karınlarını doyuracak" dedi.
Varank’ın sözleri, gözlerin Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ihale verilerine çevrilmesine neden oldu. 2011 ve 2022 yıllarını da kapsayan 11 yılda 90 milyar 79 milyon TL’lik ihale sonuçlandıran KGM’nin, pastadan büyük dilimi kamuoyunun yakından bildiği şirketlere verdiği ortaya çıktı. Cengiz İnşaat’ın ortağı olduğu iddia edilen Özaltın İnşaat, 12 milyar TL’lik 10 ihale ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nden en maliyetli ihale alan şirket olurken diğer şirketler ve aldıkları ihalelerin maliyeti şöyle sıralandı:
•Yapı ve Yapı İnşaat: 8 milyar 195 milyon 428 bin TL (3 ihale)
•Makyol İnşaat: 7 milyar 762 milyon 326 bin TL (8 ihale)
•Cengiz İnşaat: 7 milyar 174 milyon 846 TL (13 ihale)
İmamoğlu o diyaloğu hatırlattı: "Maalesef hepsi gerçekleşti"27 izlenme
AKP'nin kalesi Trabzon'da toplu ulaşıma bir zam daha42 izlenme
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar neden görevinden uzaklaştırıldı?421 izlenme
TÜİK ile piyasa fiyatları arasında uçurum var43 izlenme
Borsada neler oluyor? Spekülatif hareketler borsayı kilitledi41 izlenme
Sedat Peker’in sağ kolu, Cahit Özkan'a canlı yayında sorulan ama gözden kaçan soruyu yakaladı! ‘BAE ile Sedat Peker’i susturmak için mi yakınlaştınız?’ sorusuna bu cevabın verilmiş olmasıdır'70 izlenme
Tarikatlara sahip çıkan Milli Eğitim Bakanı'na bir tepki de TÜSİAD'dan: 'Tarikatlara eğitim sisteminde yer olmaması gerekir'39 izlenme
Atatürk'e hakaret eden özel harekât polisi açığa alındı!132 izlenme
Hakkari halkı Türk bayraklarıyla sokağa çıktı, Diyarbakır saldırısını düzenleyen PKK’yı protesto etti !
Trabzon’da vatandaşlardan HÜDA PAR’a büyük tepki! HÜDA PAR tepkiler üzerine standı kaldırdı
AKP’li vekil ve kaymakama tepki gösteren Çavuşcugöl halkı CHP’li heyeti Türk bayraklarıyla karşıladı!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Türkiye'deki toplam vaka 148.067'ye, can kaybı 4.096'ya yükseldi!