AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Faiz sebep, enflasyon sonuçtur" politikası gereği Merkez Bankası 4. kez faiz indirimi gerçekleştirdi.
4 ayda 500 baz faiz indirimi gerçekleştirilirken eylül ayından bu yana kurdaki artış kontrol altına alınamadı.
Üç ay üst üste yapılan faiz indirimleri sonucunda Dolar/TL 17, Euro/TL ise 19 seviyesine yükseldi. Art arda gelen rekorlar enflasyona da olumsuz olarak yansıdı. Dolar eylül ayında 8,30 lira seviyelerindeydi.
TL'nin üç ayda değer kaybı yüzde 57'yi de aştı. Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre yüzde 21,31'e ulaşan enflasyonu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) yüzde 58.65 olarak açıkladı. İBB'ye bağlı çalışmalarını yürüten İstanbul Planlama Ajansı'nın verilerine göre ise İstanbul’da yaşam maliyeti bir yılda %50,18 arttı.
Enflasyondaki artış marketlerin raflarına da gecikmeden yansıdı. İstanbul'da Happycenter isimli marketten alınan 5 litrelik Biryağ için vatandaşlar 129 lira 95 kuruş ödedi.
İşte dün gerçekleştirilen alışverişin fişi:

Bugün aynı marketin aynı şubesine giden vatandaşlar ürünün fiyatının 10 lira birden arttığını gördü.
İşte 5 litre yağın bugünkü raf fiyatı:

https://www.gercekgundem.com/ekonomi/318040/5litreyagazamistevatandasincebiniyakan24saatlikfark
Belediyeyi borç içinde bırakan AKP’li başkan kaymakam olarak atandı!41 izlenme
Eskiden lükstü şimdi ucuz oldu: Tren bileti uçak biletini solladı15 izlenme
Boğaziçi’nde fakülte kapatıldı, fen bölümlerine edebiyatçı dekan geldi13 izlenme
Kent Lokantası soruşturmasının ardından Vedat Milor'dan ilk açıklama12 izlenme
AKP'li Mahir Ünal'ın 'Cumhuriyet'i hedef aldığı konuşmada daha büyük skandal ortaya çıktı! 'Bugünkü Türkçeyle bir düşünce üretemeyiz'52 izlenme
İşte fakirliğin en büyük kanıtı8 izlenme
AKP'li vekil Hollanda'ya teşekkür etti 'Evet oylarına 2 puan katkı yaptılar !'389 izlenme
Sabiha Gökçen’in ikinci pisti ne zaman bitecek?71 izlenme