CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, beş şirketin bu zamana kadar devletten aldıkları kamu ihale bedellerinin, 2020 yılı bütçe giderinden fazla olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlması istemi ile Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
Başarır şu soruların yanıtlanmasını istedi:
"Ayrı ayrı belirtmek üzere, söz konusu 5 firmanın 2002 yılından bu zamana kadar devletten, hangi kamu ihalelerini kaç TL karşılığında almıştır?
AKP İktidarı döneminde Cengiz İnşaat, Limak, Kalyon, Kolin ve Makyol firmalarının sıklıkla devletten kamu ihalelerini almaları tesadüf müdür?
Söz konusu bu 5 firmanın sürekli devletten kamu ihalelerini almalarının altında AKP iktidarına olan yakınlığı mı yatmaktadır?
Bu 5 firmanın aldıkları kamu ihale bedellerinin, ülkemizde yaşayan bütün vatandaşlarımızın payı olduğu 2020 yılı bütçe giderlerinden fazla olmasını neyle açıklıyorsunuz?"
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/5sirketinaldigikamuihalesi2020yilibutcegiderindenfazla1763464
Rusya, Ukrayna'da içinde 1000'den fazla kişinin olduğu AVM'yi füzeyle vurdu!46 izlenme
Son seçim anketinden çarpıcı sonuçlar!50 izlenme
Ukrayna'nın Mariupol kentinde 70 sivilin cesedine ulaşıldı!67 izlenme
‘Ne mutlu Türküm diyene’ ifadesinin vücut bulmuş hali81 izlenme
Emekli zam oranına isyan etti: "Bizi yönetenlere söylüyorum, bu toprağın altı da var"32 izlenme
Bahçeli bu kez de Mansur Yavaş’ı hedef aldı!144 izlenme
Ekrem İmamoğlu’nun hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu! Savcılara hakaret iddiasıyla dava açılmıştı29 izlenme
Çamlıca TV kulesi ihalesini alan şirket hakkında şok gerçek! Fatura skandalını Sayıştay ortaya çıkardı!69 izlenme
Zehra Kınık'ın hapis cezası kesinleşti, infaz süreci başladı
Yenidoğan çetesi operasyonu 2. dalga: Doktor ve hemşireler de gözaltında
Muğla’da farklı noktalarda aynı anda yangınlar!
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve CHP'li meclis üyeleri partilerinden istifa etti! YENİ Parti'ye katılıyorlar!