Merkez Bankası’nın ‘faiz’ kararını açıklanmasının ardından Türk Lirası’nın yabancı para birimleri karşısındaki değer kaybı bir kez daha gündemin ilk sırasına yerleşti. Dolar/TL 11,23’ü, Euro/TL 12,68’i aşarken, artan kurlar tüm üretim maliyetlerine yansıdı.
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün ürettiği madeni paraların da maliyetleri kendi değerlerini aştı. Halk tarafından “bozuk para” olarak nitelendirilen 1, 5, 10, 25 ve 50 kuruşlukların maliyetleri son dönemde oldukça yükseldi.
Her gün yükselen döviz kuru 50 kuruşun maliyetini neredeyse ikiye katladı. 50 kuruş üretmenin bedeli 83 kuruş oldu. 1 lira ise kendi değerine yetişti.
Gazeteci Çiğdem Toker hakkında soruşturma başlatıldı24 izlenme
İktidar içinden bile tepki var! 71 yıldır büyük hizmetler veren kritik kurum kimlere satılıyor?38 izlenme
Zamları yağmur gibi yağdıran Erdoğan'ın o sözleri tekrar gündem oldu: 'Saf olma kendine gel, ekonomide kaide alım gücüyle ölçülür'29 izlenme
En düşük ve memur maaşı ve emekli aylığı için çarpıcı tahmin: Evi kira olanlar yandı...63 izlenme
"İstanbul'da kiralar pahalı, annemin evine yerleştim" diyen Gaye hanımın Bodrum’da denize sıfır villası varmış37 izlenme
Biden Latin Amerika için düzenlediği ekonomik planı açıkladı45 izlenme
Yanıtsız soru: Şehir hastanelerinin maliyeti ne?104 izlenme
Hazine'ye ait taşınmazlar apar topar vakıflara devredildi! 'Başka bir plan var'80 izlenme