PİAR Araştırma, 811 Nisan 2025 tarihleri arasında CATI ( Bilgisayar Destekli Telefonda Anket) yöntemiyle yaptığı anketi kamuoyu ile paylaştı.
2 bin 860 kişinin katıldığı ankette CHP yüzde 31,5 ile birinci sırada yer alırken; AKP'nin yüzde 29,6 ile ikinci sırada yer aldığı görüldü.
Diğer partilerin oy oranı ise şöyle:
Yüzde 9.4 MHP
Yüzde 7.8 DEM
Yüzde 5.6 ZP
Yüzde 4.8 YRP
Yüzde 4.2 İYİ
Yüzde 1.3 YMP
Yüzde 1.3 DİĞER
Yüzde 1.2 SP
Yüzde 1.2 TİP
Yüzde 0.7 DEVA
Yüzde 0.6 BBP
Yüzde 0.5 DP
Yüzde 0.3 AP

Şirketin Mart ayı araştırmasında ise CHP yüzde 30,7 oy desteği alırken AKP'nin oy desteği yüzde 30,2 olmuştu.
Dün akşam SÖZCÜ TV'de Senem Toluay Ilgaz'ın sunduğu Öncesi Sonrası Gece programına katılan BETİMAR Araştırma Başkanı Gürkan Duman ise çalışmalarını yeni tamamladıkları anketin sonuçlarını 'ilk defa açıkladığını' belirterek; CHP'nin yüzde 32,5 AKP'nin ise yüzde 30,6 oy desteği aldığını söylemişti.
Hakan Bayrakçı'nın sahibi olduğu SONAR Araştırma'nın sadece VIP müşterilerine gönderdiği ankette ise CHP'nin farkı daha da açtığı görülmüştü.
Katılımcılara, "Bugün bir genel seçim olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz" sorusu yöneltilirken; CHP diyenlerin oranı yüzde 36,6 olurken AKP diyenlerin oranı yüzde 30,4 oldu.
DiEn Araştırma'nın 811 Nisan tarihleri arasında 2 bin 711 kişiyle yaptığı ankette ise CHP'ye oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 34,6 AKP'ye oy vereceklerini söyleyenlerin oranı ise yüzde 28.7 olmuştu.
Ankara Araştırma ve Danışmanlık’ın 48 Nisan 2025 tarihleri arasında 2 bin 4 kişiyle yüz yüze gerçekleştirdiği ankette ise CHP'ye desteğini açıklayanların oranı yüzde 33,7 AKP diyenlerin oranı ise yüzde 26,7 oldu.
ALF Araştırma’nın 25 Nisan 2025 tarihleri arasında 2 bin kişiyle yüz yüze görüşerek gerçekleştirmiş olduğu genel seçim anketinde CHP'ye destek oranı yüzde 32,1 olurken; AKP'nin oy desteği yüzde 30,7 olmuştu.
Sözcü
Tulumbanın suyu yandaşa yarıyor21 izlenme
CHP'li vekil 17 yıllık AKP iktidarını tek cümlede böyle özetledi!136 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan yeni yıl mesajı: "Kimsenin ‘ay sonunu nasıl getiririm’ diye düşünmediği bir yıl olsun"23 izlenme
Demet Akalın, konu Erdoğan’a geldi diye alıntılanan tweetini sildi!44 izlenme
Yargıtay'dan, Atatürk Havalimanı'nda 45 kişinin ölümüne sebep olup 46 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 2604 yıl hapis cezası alan IŞİD'li 6 sanık hakkında tahliye kararı!39 izlenme
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İmam Hatipleri öve öve bitiremedi!107 izlenme
Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı48 izlenme
ABD ve İngiltere'den Yemen'deki İran destekli Husiler'e ortak hava harekatı hazırlığı23 izlenme
Kulislerde konuşulmaya başlanan senaryo: "Erdoğan baskın seçim hazırlığında"
AKP'li vekilin devletten 5 yıl içinde '90 proje' aldığını biliyor muydunuz?
Turhan Çömez'den çok konuşulacak ‘Saray’ kulisi! 'Erdoğan kaybetme ihtimalinin farkında. Muhalefet için belki kazanırlar ama iktidarları 1 buçuk, 2 yıldan daha uzun sürmez demiş'
Pasifik'te savaşın izleri! Çin balistik füzeler fırlattı, Tayvan savunma sistemlerini devreye soktu!