Son Sayıştay raporuna da yansıyan yüksek maaşlar dolayısıyla eleştirilerin hedefi olan Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, aldığı maaşın 19 bin 750 lira olduğunu açıkladı. Ancak Aydın, 6 kurumun yönetiminde olmasına karşın buralardan aldığı ücretleri açıklamadı. Aydın, “Bankaların en yüksek karar organı genel kurullardır. Ziraat Bankası özelinde yönetim kurulu üyeleri olarak biz net maaş alırız. Yönetim kurulu maaşı net 19 bin 750 liradır. 4 de ikramiye alırız. Sektöre baktığımız zaman en düşüğü değiliz belki ama ortalamanın altındayız” diye konuştu.
Hüseyin Aydın, aynı zamanda Ziraat Katılım Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Spor Kulübü Başkanı olarak da görev yapıyor. Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi olan Aydın, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi görevini de sürdürüyor. Aydın, Türkiye Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) bünyesindeki ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı olarak da görev yapıyor. Kamuoyu ise Aydın'ın bu kurumlardan aldığı maaşların da açıklanmasını bekliyor.

Hüseyin Aydın
HDP Batman Milletvekili Mehmet Ruştu Tiryaki, ocak ayında Hüseyin Aydın'ın Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi olarak aylık 40 bin Euro gelir elde ettiği iddiasını Meclis'e taşıdı. Tiryaki, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın cevaplaması istemiyle verdiği önergede, “Ziraat Bankası 2019'un başından bugüne kadar hangi şirketler için kredi olanağı sağlamıştır” sorularını da gündeme getirmişti.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/digergorevlerindenaldigiucretlerideaciklamali6242443/
Dr. Ramazan Kurtoğlu'ndan kız öğrencilerini uyardı: "Kızlar buralarda sakın giyinip soyunmayın"53 izlenme
Zam bekleyen emekliye bir darbe de Meclis'ten25 izlenme
Yarım asırlığına arazi tesis edilen iktidara yakın holdinge 75 milyon liralık teşvik!106 izlenme
Gülistan Doku cinayetinin kırmızı bültenli firarisi her şeyi tek tek anlattı23 izlenme
CHP il başkanından Halk TV ve Sözcü TV'ye ağır hakaretler "Şunu özellikle söylemek istiyorum. Halk TV, Sözcü TV ihanet çetesi arkadaşlar"46 izlenme
Akşener'in mitingini 'Ekonomiden önce terörü konuşun' diyerek provoke eden şahıs şimdi 'Eve ekmek götüremiyorum' diye ağlıyor !5981 izlenme
Cumhur İttifakı'nda çatlak! 'Anayasa'nın 3. maddesi değişsin' diyen Kurtulmuş'a MHP’den tepki31 izlenme
CHP’li Yarkadaş: Bu satıştan dolayı yargılanacaksınız585 izlenme
İBB çalışanları, yandaş medyanın ‘İmamoğlu’ kumpasını protesto etti
İYİ Partili Ümit Özdağ, Fatih Tezcan'a “Atatürk’e hakaret” davası açtı
Üsküdar Belediyesi, Ensar Vakfı'na bedelsiz tahsis edilen binayı geri aldı
Yangın bölgelerinde ayak oyunları! Büyükşehir belediye başkanını değil itfaiye müdürünü toplantıya çağırdılar!