Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Ebrar Sitesi Reyyan Apartmanı’nda 52 kişinin ölümüne ilişkin 4 sanığın yargılanmasına devam edildi. 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Mesut Vahit Kazancı, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Diğer tutuklu sanıklar Muhammet Karaaslan, Harun Gümüşer ve tutuksuz sanık Nasuh A. ile müştekiler ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.
Bilirkişinin adil bir yaklaşımda bulunmadığını belirten tutuklu sanık Harun Gümüşer, 25 yıllık mühendis olduğunu ve Kahramanmaraş’ta sayısız proje yaptığını söyledi. Tutuklu sanık Muhammet Karaaslan da bir önceki beyanlarının geçerli olduğunu belirtti. Kazancı ise 14 aydan beri cezaevinde olduğunu, depremin sıkıntılarını ailesiyle halen yaşadıklarını, hem sağlık hem de ailevi sebeplerden dolayı tahliyesini istedi.
Tutuksuz Nasuh A. da binanın sadece arsa sahibi olduğunu, binayla ilgili ticari bir faaliyetinin olmadığını savundu.
Sorumlu olan kişilerden şikayetçi olduğunu belirten Müşteki Neslihan Kazancı, “Reyyan Apartmanı’nda çok sevdiğimiz insanları kaybettik. Patlıcan tarlasına bina dikmişler. Babamı kumun içinde çıkardık. Ne hikmetse çevredeki binaların hiçbiri yıkılmadı. Aynı deprem şiddetine rağmen aralarında çok kısa bir mesafe olmasına rağmen o bölgede neden Reyyan Apartmanı yıkıldı. Sorumlu olan kişilerin hepsinden şikayetçiyim.” dedi.
Duruşmaya katılan diğer müştekiler ise sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek, cezalandırmalarını talep etti.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı 5 Temmuz’a erteledi.
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis talep ediliyor.
Kaynak: TELE1
Kılıçdaroğlu'nun 'dark web' açıklamasının detayları: CHP'li Özkan, ödemenin nasıl yapıldığını ve planı yürütenleri açıkladı37 izlenme
Ekonomistten çarpıcı tahmin: "Böyle devam ederse sadece 500 lira değil, 1000 liralık banknotu da görürüz"46 izlenme
Türk profesör özel hastane fiyatına isyan etti: "Hastanemetre işliyor. Eşim Suriyeli olsaydı 5 kuruş ödemeyecekti"48 izlenme
AKP Ağrı Gençlik Kolları'ndan kürtçe türkülü, lüks ve şatafatlı sahur sofrası paylaşımı!108 izlenme
Aracındaki DNA eşleşmişti: Narin'in amcası zırhlı araçla adliyeye sevk edildi51 izlenme
İktidar medyasının haberine kaymakamdan jet yanıt!103 izlenme
Turhan Çömez Türkiye'de son günlerdeki garip olayların arkasındakini açıkladı148 izlenme
Sedat Peker sinyali verdi! Paylaşımı olay oldu14 izlenme
Güllü'nün kızının yeni mesajları ortaya çıktı: "Annemi öldüreceğim sonunda!"
İşte bakanlığın asgari ücret için konuştuğu rakam
Bir belediye daha Kent Lokantası'nda 'askıda iftar' uygulaması başlattı
Sapkın Şeyh’in zikir halkasından çocuk seçtiği görüntüler ortaya çıktı !